RIM: NEBOJŠA STEFANOVIĆ SASTAO SE MINISTROM UNUTRAŠNJIH POSLOVA ANĐELINOM ALFANOM

01/12/2014 Off By

 

MUP: ⇒ Na sastanku je bilo reči o formiranju zajedničkih istražnih timova koji će se efikasnije boriti protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i terorizma i ilegalnih migracija

Biro za saradnju s medijima MUP-arim

MINISTAR unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Rimu sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Anđelinom Alfanom.
Na sastanku je bilo reči o formiranju zajedničkih istražnih timova koji će se efikasnije boriti protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i terorizma i ilegalnih migracija.
Ministar Stefanović je nakon sastanka sa Alfanom, rekao da je ova poseta Rimu još jedan korak ka učvršćivanju dobrih odnosa Srbije i Italije, kao i da Srbija uživa veliku podršku Italije na putu ka EU.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije nastaviće da podržava Srbiju u otvaranju svih poglavlja, a naročito poglavlja 24, „Pravda, sloboda, bezbednost“, koje ujedno predstavlja fokus MUP Republike Srbije u pregovorima sa Evropskom unijom, naročito nakon povoljnih komentara na naš Akcioni plan.
Stefanović je ukazao da kao zemlja kandidat za članstvo u EU ulažemo velike napore na jačanju naših strateških kapaciteta u borbi protiv negativnih tokova današnjice.
Ministar Stefanović je rekao da ovaj susret predstavlja potvrdu naše čvrste opredeljenosti da zajedničkom saradnjom pokažemo privrženost principima i vrednostima savremenog sveta, poštovanju ljudskih prava, unapređenja demokratskih sloboda i sveukupne međunardone bezbednosti i stabilnosti.
Ministar Stefanović je ocenio da njegova poseta Rimu ima veliki značaj i zbog važnog skupa „IPA projekti Zapadni Balkan“ koji bi trebalo da pomognu u jačanju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova i poboljšaju efikasnije sprovođenje zajedničkih istraga i razmenu informacija, prilikom krivičnog gonjenja kriminalnih grupa, uključujući prekogranične kriminalne organizacije.<


DOGAĐAJI

selakovićPROSLAVLJEN ZAVRŠETAK PROGRAMA AMERIČKE POMOĆI SRPSKOM PRAVOSUĐU

PRAVOSUĐE ⇒ Saradnici iz SAD zadovoljni su saradnjom koju su u to vreme imali s Visokim savetom sudstva,

 

 

IVICA DAČIĆ U ZVANIČNOJ POSETI BELORUSIJIbelorusija

POSETA ⇒Ističući da se poseta realizuje u godini obeležavanja dve decenije od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i

 

 

izrael3VUČIĆ SA PREDSEDNIKOM IZRAELA REUVENOM RIVLINOM

POSETA ⇒Premijer Vučić je naglasio da je došao u Izrael kako bi investirao u budućnost odnosa dve zemlje

 

 

VUČIĆ ZAPOČEO RADNU POSETU IZRAELUizrael2

POSETA ⇒Premijer Vučić je istakao da u godinama koje dolaze možemo da sačuvamo naše višegodišnje prijateljstvo i da