NATO u BiH stopiralo OS  Republike Srpske

NATO u BiH stopiralo OS Republike Srpske

08/01/2017 Off By

Prvobitna odluka je izmenjena, pa će sada vojni orkestar OS BiH moći da učestvuje samo 8, ali ne i 9. januara, a kada je u pitanju angažman počasne jedinice OS BiH, Ministarstvo odbrane očekuje izjašnjavanje Predsjedništva BiH, javila je regionalna TV N1


 

MINISTARSTVO odbrane Bosne i Hercegovine (BiH) stopiralo je odluku o angažovanju pripadnika Oružanih snaga (OS) na ceremoniji povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, poslije pisma iz NATO štaba u BiH koji je upozorio da bi to značilo kršenje zakona o odbrani.

Prvobitna odluka je izmenjena, pa će sada vojni orkestar OS BiH moći da učestvuje samo 8, ali ne i 9. januara, a kada je u pitanju angažman počasne jedinice OS BiH, Ministarstvo odbrane očekuje izjašnjavanje Predsjedništva BiH, javila je regionalna TV N1.

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da odluka Ministarstva odbrane BiH da ne dozvoli da bilo ko od pripadnika Oružanih snaga BiH učestvuje u programu ob eležavanja Dana RS potvrđuje činjenicu da ovo nisu Oružane snage BiH, već NATO-a.

“Ako ovde komanduje NATO, a da nismo članica NATO-a, onda to govori koliko se ignorišu pravni propisi”, rekao je Dodik.(Agencije)