Vučić  10. januara putuje u Indiju

Vučić 10. januara putuje u Indiju

08/01/2017 Off By

Na samitu se očekuje učešće predstavnika više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija i više od 2 miliona posetilaca. Partnerske zemlje su SAD, Francuska, Velika Britanija, Poljska, Holandija, Danska, Singapur, Kanada, UAE, Australija i Japan.- Na samitu se očekuje učešće predstavnika više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija i više od 2 miliona posetilaca. Partnerske zemlje su SAD, Francuska, Velika Britanija, Poljska, Holandija, Danska, Singapur, Kanada, UAE, Australija i Japan


 

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 10. do 13. januara 2017. godine u Indiji.
Tokom ove posete, Vučić će se sastati sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem, zatim sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom, kao i sa ostalim učesnicima „Vibrant Gudžarat globalnom samitu“(Vibrant Gujarat Global Summit), čija je centralna tema “Održivi ekonomski i socijalni razvoj”. Premijer Vučić razgovaraće i sa predstavnicima najvećih indijskih kompanija i prisustvovati svečanom otvaranju Mumbajske berze
.
„Vibrant Gudžarat globalni samit“ predstavlja jedan od najznačajnijih političko – ekonomskih skupova u Indiji. Samit okuplja šefove država i vlada, korporacija, predstavnike privrednih komora i industrijskih asocijacija, malog i srednjeg preduzetništva, naučnike i eksperte.
Na samitu se očekuje učešće predstavnika više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija i više od 2 miliona posetilaca. Partnerske zemlje su SAD, Francuska, Velika Britanija, Poljska, Holandija, Danska, Singapur, Kanada, UAE, Australija i Japan.
U radu samita fokus će biti na sledećim sektorima: aeronautika, poljoprivreda, prehrambrena industrija, biotehnologija, hemijska i petrohemijska industrija, odbrana, građevinarstvo, elektronika, inovacije, istraživanje i razvoj, informacione tehnologije, zdravstvo, farmacija, životna sredina, obnovljiva energija, veliki infrastrukturni projekti, transport, lučki saobraćaj, preduzetništvo, tekstilna industrija, urbanizam i turizam.
Gudžarat spada među ekonomski najrazvijenije indijske države i predstavlja poslovnu kapiju sveta prema ostalim delovima Indije. U Gudžaratu se nalazi najveća rafinerija u svetu i četvrta najveća čeličana. Najveći je indijski proizvođač farmaceutskih, hemijskih i petrohemijskih proizvoda i najveći svetski proizvođač obrađenih dijamanata.
Gudžarat beleži rast stranih direktnih investicija od 30 posto godišnje. Ima više od 2 miliona makro, srednjih i malih preduzeća, koja upošljavaju 15 miliona ljudi. Profilisao se i kao jedan od najvećih azijskih centara industrije automobila i autodelova, gde svoja postrojenja imaju General Motors India, TATA, AMW, kao i druge kompanije.(Press Vlade)