Radeta: Vučić ne sme da se pojavi pred poslanicima!

Radeta: Vučić ne sme da se pojavi pred poslanicima!

29/12/2016 Off By

Vjerica Radeta posebno je osudila činjenicu da su svi zakoni, koju su se našli na dnevnom redu, krojeni po nalogu Evropske unije. Ona je istakla da je Srbija talac Evropske unije, da oni donose zakone koje Skupština samo izglasava, kao i da, verovatno, najveći broj njihovih poslanika ne zna ni naziv zakona, a kamoli ono što u zakonu piše. Svi ti zakoni su na štetu građana Srbije



NA DANAŠNJOJ konferenciji za novinare održanoj u središtu Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta, predsednik Izvršnog odbora, istakla je da je danas poslednji četvrtak u mesecu i da bi, da Narodna skupština i Vlada Srbije normalno funkcionišu, danas u četiri sata trebalo da premijer Aleksandar Vučić i ministri budu u Narodnoj skupštini i da im poslanici postavljaju pitanja.

Ona je objasnila da Vučić nema hrabrosti da izađe pred narodne poslanike, tako da je Narodna skupština radila bez prestanka 19 sati, a ukupno 24 sata, kako bi sednica na silu bila završena u sredu i kako ne bi došlo do postavljanja poslaničkih pitanja.

Radeta je istakla da su poslanici Srpske radikalne stranke spremni da rade koliko god je to neophodno, ali da je dnevni red poslednje sednice bio preobiman, s obzirom da je sadržao 27 tačaka. Srpski radikali su pripremili amandmane na svaki zakonski predlog, na svaki član predloženih zakona i obrazlagali su svoje amandmane sve dok im nije nestalo vremena. Na taj način poslanici radikala su pokazali svoju ozbiljnost i negativan stav prema neodgovornom ponašanju vladajuće većine.

Vjerica Radeta posebno je osudila činjenicu da su svi zakoni, koju su se našli na dnevnom redu, krojeni po nalogu Evropske unije. Ona je istakla da je Srbija talac Evropske unije, da oni donose zakone koje Skupština samo izglasava, kao i da, verovatno, najveći broj njihovih poslanika ne zna ni naziv zakona, a kamoli ono što u zakonu piše. Svi ti zakoni su na štetu građana Srbije.

Stav Srpske radikalne stranke po pitanju Evropske unije je izuzetno negativan. Srpski radikali smatraju da Srbija mora što pre da obustavi proces evropskih integracija.(Press SRS)