Oštetili budžet za više od 120 miliona dinara

Oštetili budžet za više od 120 miliona dinara

29/12/2016 Off By

 

Policija je, prilikom pretresa stanova i poslovnih prostorija osumnjičenih pronašla falsifikovanu dokumentaciju, falsifikovan pečat Grada Beograda – gradske opštine Zvezdara, Auto moto saveza, jedne poslovne banke, kao i računarsku opremu


 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su u Beogradu 14 osoba, među kojima su četiri odgovorna lica u različitim agencijama za registraciju vozila, osumnjičenih da su sačinjavali falsifikovane uplatnice za registarske nalepnice, čime su oštetili budžet za više od 120 miliona dinara.
Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje isprave uhapšena su odgovorna lica agencija za registraciju vozila N.M. (1978), V.J. (1974), B.J. (1980) i P.L. (1985).
Uhapšeni su i M.J. (1982), M.A. (1971), B.M. (1967), B.M. (1974), S.V. (1978), A.T. (1970), M.I. (1991), B.R. (1964), M.Ž. (1983) i D.M. (1972).
Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni u postupku registracije vozila sačinjavali falsifikovane uplatnice koje su, sa ostalom dokumentacijom, predavali na šalteru MUP-a, na osnovu čega su im izdavane registracione nalepnice.
Te nalepnice, kako se sumnja, osumnjičeni su potom predavali vlasnicima vozila za koje su obavljali registraciju.
Policija je, prilikom pretresa stanova i poslovnih prostorija osumnjičenih pronašla falsifikovanu dokumentaciju, falsifikovan pečat Grada Beograda – gradske opštine Zvezdara, Auto moto saveza, jedne poslovne banke, kao i računarsku opremu.
Prilikom pretresa stana, kod osumnjičenog B.M., policija je pronašla pištolj, za koji osumnjičeni nije imao dozvolu, kao i uplatnicu, za koju se sumnja da je falsifikovana, a kojom je osumnjičeni navodno uplatio 80.000 dinara u humanitarne svrhe Sekretarijatu za zdravstvo grada Beograda, koje je bio u obavezi da uplati po osnovu Sporazuma o odlaganju krivičnog gonjenja sklopljenog sa nadležinim tužilaštvom, primenom načela oportuniteta.
Osumnjičeni M.J. sumnjiči se i za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, pošto je kod njega pronađeno 2,6 kilograma paracetamola i vagica za precizno merenje.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku, biti privedeni Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu.(Press MUPA)