Marinika Tepić, narodna poslanica LSV: Tri pitanja za predsednika Vlade

Marinika Tepić, narodna poslanica LSV: Tri pitanja za predsednika Vlade

29/12/2016 Off By

 

Da bi izbegla da je poslanici propituju, Vladi je pomogla skupštinska većina koja je bila spremna i na neverovatan maltretman poslanika u neprekidnom radu tokom utorka i srede i čitave noći između, a kako bi se zasedanje završilo dan ranije, u sredu. A kada nema sednice četvrtkom, nema ni propitivanja VladeDa bi izbegla da je poslanici propituju, Vladi je pomogla skupštinska većina koja je bila spremna i na neverovatan maltretman poslanika u neprekidnom radu tokom utorka i srede i čitave noći između, a kako bi se zasedanje završilo dan ranije, u sredu. A kada nema sednice četvrtkom, nema ni propitivanja Vlade


 

UMESTO da poslednjeg četvrtka u mesecu dođe pred narodne poslanike kada mi, od građana izabrani, imamo jedinstvenu priliku da direktno propitujemo predsednika Vlade Republike Srbije i ostale ministre i time, bar minimalno, obavimo i svoju nadzornu ulogu zakonodavne nad izvršnom vlašću, to se neće dogoditi ni ovog četvrtka u 16 sati.

 Da bi izbegla da je poslanici propituju, Vladi je pomogla skupštinska većina koja je bila spremna i na neverovatan maltretman poslanika u neprekidnom radu tokom utorka i srede i čitave noći između, a kako bi se zasedanje završilo dan ranije, u sredu. A kada nema sednice četvrtkom, nema ni propitivanja Vlade.

Budući da nemam nameru da odustanem od svojih pitanja predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, učiniću to putem ovog saopštenja, jer mi on te odgovore duguje, duguje ih svim građanima Srbije, a duguje ih i sopstvenoj Vladi.

Imam za njega svega tri pitanja:

DA li smatra da je šef najveće poslaničke grupe i stranke predsednika Vlade Aleksandar Martinović uvredio ne samo naše prijatelje, komšije, kolege, ministre, sugrađane pripadnike LGBT zajednice, već i celu Vladu – kada je prošlog petka svojim homofobnim nastupom i lošim interpretacijama besprizorno omalovažavao deo građana Republike Srbije? I zašto je  predsednik Vlade ostavio na cedilu ministarku Brnabić da se samo ona zaprepašćuje po medijima i saopštenjima, a on nedelju dana ćuti? Kako to da i sada nismo čuli zaštitničke fraze i naprosto stav – ne dam na ljudska prava, ne dam na naše građane, svi su u Srbiji jednaki, kakvim god da čine svoj život i svoje pravo na izbor?!

DRUGO pitanje je da li će inicirati smenu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića zbog obmanjivanja javnosti da Miša Vacić nije savetnik u ovoj službi… ali jeste nešto drugo. Nije šija, nego vrat. Dakle, bivši portparol Pokreta „1389“, osuđivan zbog diskriminacije pripadnika LGBT populacije i posedovanja oružja, sada prima platu kao državni službenik od poreza građana i građanki Srbije, iako je još u režimu presude na sedam meseci zatvora uslovno uz proveru od dve godine, što znači da ističe tek februara naredne godine!

DA li uopšte postoji nekakav sistem i bezbednosne procene po kojem se primaju savetnici i saradnici u ministarstvima i vladinim kancelarijama? To pitam i zbog vesti objavljene u medijima da je saradnik ministra Aleksandra Vulina tri puta osuđivan za nasilje. Između ostalog i zbog prebijanja čoveka koji je u rukama držao dvoipogodišnje dete. Može li takav čovek da radi u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja?(Press LSV)