Na kraju 2016: konferencija za medije Maje Gojković

Na kraju 2016: konferencija za medije Maje Gojković

28/12/2016 Off By

 

Na pitanja novinara o današnjem koncertu u  holu, gde je  poslanik Saša Radulović svirao gitaru i pevao pesmu Pada  Vlada,   predsednica odgovara da je sve to na nivou najslabijeg  amaterizma


PREDSEDNICA  Skupštine  Srbije, Maja Gojković čestitala je danas Novu godinu novinarima,  skupštinskim  službenicima i narodu Srbije. Pohvalila je rad većine poslanika:

-Usvojeno je 105 zakona vezanih za ekonomski život. Skupština je bila dobar partner Vladi, a i kontrolisala je njen rad. Završavamo godinu sa stabilnim budžetom. Za njega smo dobili sve pohvale  i u inostranstvu, a poslanici nisu imali ni jednu suštinsku primedbu na ovaj zakon. Inače proteka godina ostaće upamćena po ponašanju poslanika opozicije. Oni zamišljaju ponašanje u parlamentu kao lošu amatersku zabavu. Davali su amandmane u ogromnim količinama. Pravili  su  perfomanse  koji su uveseljavali samo njih. Dobro  je  što su građani sve to videli i mogu da ocene kako se ko ponaša.

Na pitanja novinara o današnjem koncertu u  holu, gde je  poslanik Saša Radulović svirao gitaru i pevao pesmu Pada  Vlada,   predsednica odgovara da je sve to na nivou najslabijeg  amaterizma:

-Pokušali su da ponize Skupštinu, ali to govori o njima, a ne o predsedniku Parlamenta  i poslanicima vladajuće većine. To će izazvati negodovanje građana, koji su poslanike birali da rade. Ako žele da od Skupštine prave cirkus, onda je njihova uloga očigledna. Oni uživaju u svojoj političkoj nemoći.U ovih nekoliko meseci, od  kada su poslanici, Skupštini nisu dali  ni jedan doprinos.

Televizija N1 primetila  je da opozicija možda negoduje što ih predsedavajući često prekida i pitala je  hoće li se ova praksa menjati.

Maja Gojković je odgovorila da je Parlament odličan i vredno radi:

-Oni koji žele simpatije gledalaca kada mi  psuju majku, nemaju nameru da razgovaraju o saradnji. Spremna  sam za razgovor sa svima koji žele da govore o boljem radu.