Aleksandar Vućić  najavio veće kazne za neplatiše poreza

Aleksandar Vućić najavio veće kazne za neplatiše poreza

28/12/2016 Off By

 

Fiskalni računi su nam u protekloj godini doneli 711 milijardi  dinara, 8 posto više nego što smo planirali. Lično ću moliti ljude da sakupljaju fiskalne račune i reklamirati lutriju gde će se za takve račune dobijati automobili i stanovi


Ranka Čičak

 

PREDSEDNIK Vlade Aleksandar Vučić posetio je danas Poresku upravu  i  rekao da je to za njega veliki dan:

-Predsednici vlada retko odlaze u poreske uprave, jer to nije popularno. Posle im se predbacuje da gledaju kako da što  više oglobe građane. Ja ne mislim tako. Jer,  plaćanje poreza je važno upravo za što bolji život građana. Mi danas imamo 567 inspektora i 104 poreska policajca. Prima se  na posao još 105 inspektora. Bez obzira da li se to nekome sviđa ili ne, takvu poresku  politiku nastavljamo, kako bi povećali poresku odgovornost. Dobra je i akcija po školama, gde se deca obučavaju o porezu i  uzimanju fiskalnih računa. Fiskalni računi su nam u protekloj godini doneli 711 milijardi  dinara, 8 posto više nego što smo planirali. Lično ću moliti ljude da sakupljaju fiskalne račune i reklamirati lutriju gde će se za takve račune dobijati automobili i stanovi.

Zatim je premijer novinarima pokazao poklon koji je direktorka  Poreske uprave,  Dragana Marković dobila  za novu godinu od jednog građanina. To je kutija prepuna fiskalnih računa izdatih  u ovoj godini. Čestitao je svim inspektorima na velikom trudu :

-Na  Novogodišnjem  vašaru  su otkrili čak 11 objekata koji ne plaćaju porez preko  fiskalne kase. Zato je moguće da neki  u ovom društvu budu bogatiji od drugih. Najteže  stanje s neplaćenim porezima je u  centralnoj Srbiji, a nije bolje ni u Vojvodini i u Beogradu. Pooštrićemo kazne. Neće više biti sudija za prekršaje i  žalbi. Sada idemo direktno na najviše kazne. Pa ko misli da se igra s državom – neka izvoli.

Direktorka Poreske uprave  zaključila je da je ova godina bila jedna od najtorbulentnijih u radu njene  službe i  da su inspektori stalno na terenu.