Beograd – zaplenjeno 15 kg različite droge

Beograd – zaplenjeno 15 kg različite droge

28/12/2016 Off By

SLUŽBA za borbu protiv organizovanog kriminala MUP –a Srbije uhapsila je tri osobe – članove organizovane kriminalne grupe i zaplenila oko 15 kilograma različite vrste droge.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Kragujevac, presekli su juče još jedan lanac krijumčarenja narkotika, zaplenili 17 kilograma marihuane i uhapsili tri osobe.
Droga je pronađena prilikom pretresa pomoćnih prostorija i radionici jednog od osumnjičenih u selu kod Topole.
Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su M. K. (1977) iz okoline Topole, S. B. (1991) i D. B. (1969), obojica iz Mladenovca. Po odobrenju višeg javnog tužioca u Kragujevcu njima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom javnom tužiocu.

Pretresom stanova osumnjičenih D.P. (1983), D.P. (1985) i D.G. (1986) iz Beograda, policija je zaplenila 3,5 kilograma marihuane, 5,8 kilograma ekstazi tableta, 4,3 kilograma spida i kilogram MDMA, kao i oko 22.000 evra i 92.000 dinara.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga biti sprovedeni tužiocu za organizovani kriminal.
Još jedan član ove organizovane kriminalne grupe uhapšen je u oktobru ove godine(Press MUP-a)