LSV: Vladavina straha u Vojvodini, bez zaštite policije

LSV: Vladavina straha u Vojvodini, bez zaštite policije

21/12/2016 Off By

 

Povećanja broja policijskih službenika nije dovoljna mera za bezbednost i efikasniji rad policije. Liga socijaldemokrata se zalaže za formiranje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu u sklopu postojeće organizacione strukture Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno reosnivanje nekadašnje vojvođanske policije


POSLEDICA nemilih događaja u mestima Vojvodine, od kojih je poslednji imao epilog dve osobe koje su preminule u noći između utorka i srede u Novom Sadu, posledica su nemogućnosti pravovremene reakcije organa Ministarstva unutrašnjih poslova, navodi Aleksandar Jovanović potpredsednik LSV u svom obraćanju medijima:

„Uz najoštriju osudu događaja u kom su tragično prekinuta dva života, važno je podsetiti se kako je ova okolnost mogla biti sprečena.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je u prethodnom periodu u više navrata ukazivala na probleme koji postoje, kao što su ugrožena bezbednost ljudi i imovine, a svi smo svedoci obračuna huligana, dilera narkotika i kriminalaca.

U našim zahtevima je formiranje vojvođanske policije, koja je postojala u Vojvodini, imalo za cilj podizanje nivoa bezbednosti na najviši nivo, kakav je i bio pre dve decenije. Na taj način bi se na ovakve probleme reagovalo pravovremeno, bez ostavljanja prostora da se na rad kriminalnih grupa samo konstatuje, a ne radi preventivno.

Vojvodina je bila poznata po radu svoje policije, a Novi Sad je bio jedan od najbezbednijih gradova u bivšoj Jugoslaviji. Nije bilo mafijaša koji su se krili iza navijačkih šalova.

Nije bilo obračuna, pucnjava i prebijanja na smrt.

Povećanja broja policijskih službenika nije dovoljna mera za bezbednost i efikasniji rad policije. Liga socijaldemokrata se zalaže za formiranje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu u sklopu postojeće organizacione strukture Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno reosnivanje nekadašnje vojvođanske policije.

Drugačija struktura i postojanje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu sa sedištem u Novom Sadu bi značajno doprineli u borbi protiv svakog oblika kriminala i nasilja. Na taj način, osiguravamo bržu reakciju, koja se ne može dobiti centralizovanom organizacijom Ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda, kako je trenutno“. (Press LSV)