Posle profašističkog incidenta Stefanović obećava oštu reakciju države

Posle profašističkog incidenta Stefanović obećava oštu reakciju države

17/12/2016 Off By

Srbija nije, i neće biti, zemlja koja podržava fašizam, već neko ko ga progoni u skladu sa svojom slobodarskom tradicijom“ rekao je potpredsednik srpske vlade


POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije osuđuje incident koji se dogodio na Filozofskom fakultetu, kada je grupa ljudi pokušala da prekine tribinu i promociju knjige „Istorija Republike Srpske“.
„Nedopustivo je da zbog različitih ideoloških orijentacija, kao i pogleda na neka istorijska i društvena pitanja, dolazi do fizičkih i verbalnih sukoba na bilo kom događaju. Policija će detaljno ispitati da li je tokom ovog incidenta bilo fašističkih pozdrava i pokliča, a ukoliko se ispostavi da jeste, biće preduzete najoštrije zakonske mere. Srbija nije, i neće biti, zemlja koja podržava fašizam, već neko ko ga progoni u skladu sa svojom slobodarskom tradicijom“ rekao je potpredsednik srpske vlade.

Ministar Stefanović dodaje da je policija obaveštena o navedenom događaju, a da će o svemu biti dostavljen i izveštaj nadležnom tužilaštvu.