LSV: Hitno identifikovati i najoštrije kazniti neonaciste

LSV: Hitno identifikovati i najoštrije kazniti neonaciste

17/12/2016 Off By

Goran Davidović “Firer“  godinama izbegava suđenja i piri ideologiju mržnje. Zastave Obraza i Nacionalnog srpskog fronta redovne su na čestim skupovima u Beogradu, na kojima se širi verska i nacionalna mržnja i narušava ustavni poredak države


LIGA socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje jučerašnji incident na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kada je grupa huligana napala prisutne na skupu o Republici Srpskoj.

Huligani su pripadnici zabranjene grupe Nacionalni srpski front koju predvodi Goran Davidović “Firer“, ekstremni desničar, poznat po brojnim ranijim napadima na neistomišljenike.

LSV podseća da je na njenu inicijativu još 21. decembra 2005. godine Skupština Vojvodine zatražila od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije da istraži delovanje ekstremističkih grupa.

Nažalost, reakcija države je i tada i mnogo puta kasnije izostala.

Goran Davidović “Firer“  godinama izbegava suđenja i piri ideologiju mržnje. Zastave Obraza i Nacionalnog srpskog fronta redovne su na čestim skupovima u Beogradu, na kojima se širi verska i nacionalna mržnja i narušava ustavni poredak države.

Šta još treba da se dogodi da bi država strogo sankcionisala ove ekstremisti?

LSV zahteva hitno identifikovanje i najoštrije kažnjavanje neonacista!(Press LSV)