Tematska sednica Vlade sa predstavnicima Svetske banke

Tematska sednica Vlade sa predstavnicima Svetske banke

17/12/2016 Off By

 

Premijer Vučić rekao je da je njegova vizija da ova vlada bude upamćena kao vlada koja je ekonomski pokrenula Srbiju i započela njen progres


VLADA Republike Srbije održala je danas treću tematsku sednicu sa predstavnicima Svetske banke. Sednici je prisustvovao i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić zahvalio je predstavnicima Svetske banke na kontinuiranoj pomoći koju pružaju Vladi Srbije u ostvarivanju svojih prioritetnih ciljeva i istakao da je zadatak svakog člana Vlade da zajedno učine maksimalne napore kako bi se utvrđeni rezultati što pre postigli.
Regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin pohvalila je rad Vlade i naglasila da je evidentna pozitivna promena u poslednjih par godina koja se najviše ogleda u ekonomskom smislu ali i na poboljšanom imidžu koji Srbija sada ima u svetu.

Šef Dlegacije EU u Srbiji Majkl Devenport rekao da je će EU pružiti svu neophodu pomoć Srbiji na svom evropskom putu.

Premijer Vučić rekao je da je njegova vizija da ova vlada bude upamćena kao vlada koja je ekonomski pokrenula Srbiju i započela njen progres.

Gosti na današnjoj sednici bili su i konsultanti Svetske banke Vilijam Isaks i Rej Šostak sa kojima su utvrđeni kratkoročni ciljevi i dinamika primene strategija za sva četiri tima.