Makedonija: ponavljaju se izbori na jednom glasačkom mestu

Makedonija: ponavljaju se izbori na jednom glasačkom mestu

17/12/2016 Off By

 

Ponovljeno glasanje na biračkom mestu sa samo 800 birača u Gostivaru moglo bi eventualno da promeni rezultat izbora s obzirom na to da je on veoma tesan – 51:49, u korist vladajuće VMRO-DPMNE


MAKEDONSKA Državna izborna komisija poništila je rezultate glasanja na jednom biračkom mestu i naložila ponavljanje izbora na tom mestu pošto je prihvatila prigovor da je jedna žena bila sprečena da glasa na parlamentarnim izborima u nedelju.

Ponovljeno glasanje na biračkom mestu sa samo 800 birača u Gostivaru moglo bi eventualno da promeni rezultat izbora s obzirom na to da je on veoma tesan – 51:49, u korist vladajuće VMRO-DPMNE, prenosi Rojters.

DIK je prihvatila prigovor albanskog pokreta Besa koji je tvrdio da toj ženi nije bilo dozvoljeno da glasa jer je prema pogrešnoj evidenciji već glasala.

VMRO-DPMNE najavila je da će se žaliti na odluku izborne komisije. Administrativni sud treba da odluči o žalbi u roku od 48 sati.

Ispred zgrade DIK, sinoć se okupilo oko 1.000 pristalica VMRO-DPMNE koji su protestovali tvrdeći da pobedu nihove partije pokušavaju da ukradu opozicija i zvaničnici komisije.

Državna izborna komisija danas bi trebalo da nastavi sednicu na kojoj će razmotriti poslednji prigovor SDSM.(Agencije)