Beograd: „izvozili“ drogu u Emirate

Beograd: „izvozili“ drogu u Emirate

15/12/2016 Off By

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su I.R. (1988) i J.P. (1975), kod koje je prilikom hapšenja na aerodromu «Nikola Tesla» pronađeno je oko 100 grama kokaina upakovanog u 97 paketića


 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjh poslova Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i uz asistenciju Ministarstva Finansija – Uprave Carina, uhapsili su osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu sa područja Beograda, koja se duži vremenski period bavila krijumčarenjem kokaina iz Republike Srbije u Ujedinjene Arapske Emirate, Dubai.
Policija je, u toku ove akcije, zaplenila 238 paketića kokaina, pripremljenog za dalji transporta i prodaju.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su I.R. (1988) i J.P. (1975), kod koje je prilikom hapšenja na aerodromu «Nikola Tesla» pronađeno je oko 100 grama kokaina upakovanog u 97 paketića.

Uhapšeni su i N.K. (1988), B.R. (1990), Đ.P. (1974), J.L. (1975), N.P. (1992). kod koje je prilikom hapšenja pronađen jedan paketić sa kokainom, kao i T.Ž. (1959), dok je osumnjičeni pripadnik ove organizovane kriminalne grupe M.R. (1970), uhapšen je u septembru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kada je kod njega pronađen kokain.

Ova kriminalna grupa, kako se sumnja, nije se odlikovala krijumčarenjem velikih količina narkotika, već je njen rad bio usmeren na manje količine, a kokain su krijumčarili preko uhodane mreže ”kurira” koji su drogu skrivali kod sebe i u telesnim šupljinama.

Prilikom pretresa stanova na više lokacija u Beogradu, po naredbi Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, policija je zaplenila 140 paketića kokaina, namenjenih daljem transportu i prodaji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.(Press MUPA)