Zorana Mihajlović  u Srebrenici

Zorana Mihajlović u Srebrenici

07/12/2016 Off By

“Republika Srbija je stala iza nas i građani mogu računati na nas. Na nama je da sa konkretnim planovima izađemo pred vladu i pomoći će nam u svakom smislu. Hvala potpredsednici Vlade koja je došla da pokaže da će ovde biti bolji život za sve”, izjavio je Grujičić


 

U SREBRENICI uskoro počinje izgradnja novih objekata. Realizacija će se vršiti sredstvima Vlade Srbije u izosu od 5 miliona KM. Tim povodom potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je boravila u Srebrenici.

Ona se sastala sa novim načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem.

“Republika Srbija je stala iza nas i građani mogu računati na nas. Na nama je da sa konkretnim planovima izađemo pred vladu i pomoći će nam u svakom smislu. Hvala potpredsednici Vlade koja je došla da pokaže da će ovde biti bolji život za sve”, izjavio je Grujičić.

“Mnoge tehničke grupe su sarađivale, kada je reč o projektima, obdaništu, halama, saobraćajnici. Obdanište očekujemo da će biti gotovo krajem marta početkom aprila, radi se na preseku stanja za saobračajnicu. Ovo je dokaz naše saradnje, Srbija je uz Srebrenicu i RS, ali bez stabilnosti u Srebrenici, RS, BiH, Srbiji, nema stabilnosti celog regiona. Nakon svih sastanaka moram priznati da smo dogovarali nove projekte, mislim da smo u prošlosti pokazali da možemo da rušimo, ali i da danas možemo gradti i ostaviti narednim naraštajima bolje zemlje”, istakla je Mihajlović.

Krajem decembra će se dogoditi naredni sastanak, kada će se napraviti presek stanja. Na pitanje zašto Srbija određeno vreme nije radila ništa na projektima u Srebrenici, ministarka Mihajlović je odgovorila se čekalo preuzimanje funkcije i stabilizacija u Srebrenici.

“ Nakon izbora je bilo vreme koje nije bilo uređeno, načelnik nije odmah preuzeo dužnost i odmah ne možete da radite sa opštinom koja nema formirane svoje organe. U međuvremenu idejni projekti su se radili. Važno je pomenuti da ćemo tačnu cenu obdaništa znati do 15.januara”, izjavila je Mihajlović.

Nova saobraćajnica i obdanište u Srebrenici očekuje se već naredne godine. Projekt mosta na Oštrici takođe će biti definisana u narednom periodu. Za projekte koji će biti pokrenuti Vlada Republike Srbije je osigurala sredstva tokom održane Investicione razvojne konferencije u novembru prošle godine.