Vučić u vršačkom  Hemofarmu obećao nove povoljne uslove za razvijanje

Vučić u vršačkom Hemofarmu obećao nove povoljne uslove za razvijanje

30/11/2016 Off By

 

Sutra ću na Vladi postaviti kao zadatak da rast naše privrede mora biti 4 posto godišnje.To je važno. Jer, ako Italija ima godišnji rast 0,5 posto, Francuska 0,2, s rastom od 4 posto ubrzo ćemo stići razvijene zemlje. S  rastom od 4 posto, Srbija će biti među tri zemlje s najvišom stopom rasta u Evropi. To će biti naš novogodišnji poklon građanima Srbije


Ranka Čičak

SRBIJA  će svoje zakone poštovati. Neće ugroziti  ni svoje građane, a ni svoje poštovanje koje uživa u svetu – rekao je  premijer Aleksandar  Vučić, odgovarajući na pitanje  novinara da prokomentariše poternicu za grupom  Radikala  posle otvaranja nove zgrade kvaliteta Hemofarma u Vršcu.

Obraćajući se prisutnom rukovodstvu Hemofarma, Vučić je  rekao da  je ovde  četvrti put   i da ga svake godine dočekuju sa sve boljim vestima. Vršac je postao centar za inovativnu medicinu.  Ovde već radi 3.000 ljudi i to nije kraj, biti će još zaposlenih :

-Dugo nisam video toliko zadovoljstvo  radnika kao danas ovde, u Vršcu. Hvala svim  ovim radnicima koji su uložili mnogo energije da dostignu nemačke standarde. Kad ovako čistu i modernu fabriku vide, mnogi bi reli – kao da nismo u Srbiji, a ja kažem – kao da jesmo. Ovakva će uskoro biti cela Srbija. Radićemo dalje na poboljšanju ambijenta, a i na razvijanju privrede. Sutra ću na Vladi postaviti kao zadatak da rast naše privrede mora biti 4 posto godišnje.To je važno. Jer, ako Italija ima godišnji rast 0,5 posto, Francuska 0,2, s rastom od 4 posto ubrzo ćemo stići razvijene zemlje. S  rastom od 4 posto, Srbija će biti među tri zemlje s najvišom stopom rasta u Evropi. To će biti naš novogodišnji poklon građanima Srbije.

Vučić je obećao nove povoljne uslove za razvijanje Hemofarma, koji je, pored Galenike, najveći proizvođač lekova u zemlji.

Ove godine je tačno decenija od kada je Hemofarm postao član nemačke STADA grupe. Za  to vreme, ovaj internacionalni koncern uložio je više od 200 miliona  evra. Srbija je postala centar regiona  na  kojem STADA posluje.