Nemački poklon – patrolna vozila  graničnoj policiji

Nemački poklon – patrolna vozila graničnoj policiji

30/11/2016 Off By

 

Po potpisivanju Protokola i obilasku vozila na platou ispred Palate „Srbija“, ministar Stefanović je precizirao da će četiri donirana vozila, koja će biti upućena na granični prelaz sa Bugarskom, doprineti podizanju kapaciteta granične policije u obezbeđenju državne granice


 

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ambasador Savezne Republike Nemačke Aksel Ditman potpisali su danas Protokol o primopredaji patrolnih terenskih vozila, koje je Upravi granične policije doniralo nemačko Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova.

Po potpisivanju Protokola i obilasku vozila na platou ispred Palate „Srbija“, ministar Stefanović je precizirao da će četiri donirana vozila, koja će biti upućena na granični prelaz sa Bugarskom, doprineti podizanju kapaciteta granične policije u obezbeđenju državne granice.
Istakavši da ova donacija predstavlja nastavak uspešne saradnje, posebno u oblasti granične i kriminalističke policije, koja je rezultirala dobrim rezultatima, Stefanović je najavio donaciju Savezane Republike Nemačke srpskoj kriminalističkoj policiji od 80.000 evra namenjenih za kupovinu vozila, kamera i računara.
„Ovo su dobri rezultati koji su postignuti u suzbijanju kriminaliteta, pre svega narkotrafikinga, ali mi imamo i dobru saradnju u oblasti granične zaštite i povećanju kapaciteta naše policije u cilju podizanja njene efikasnosti u zaštiti od ilegalnih prelazaka preko naše državne teritorije i ispunjavanju uslova iz Poglavlja 24“, rekao je Stefanović.
Zahvalivši se Saveznoj Republici Nemačkoj i ambasadoru Ditmanu na vrednoj donaciji, ministar je istakao da će dobra saradnja policija dve zemlje biti nastavljena, posebno u polju suzbijanja organizovanog kriminala.
„Važno je da imamo partnere i da se mi pokažemo kao dostojan partner, kao neko ko ispunjava datu reč, ko je pouzdan i na koga može da se osloni. Nastavićemo, zajedno sa Nemačkom, da radimo na tome da naša policija bude sve efikasnija, da može da se nosi sa svim izazovima koje nosi organizovani kriminal, migracije, terorizam i koja može da obavi sve zadatke kako bi građani Srbije bili bezbedni“, istakao je ministar Stefanović.
Ambasador Savezne Republike Nemačke Ditman istakao je da je saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Upravom granične policije, izuzetno prefesionalna, posebno po pitanju zajedničkog izazova – rešavanja migrantske krize.
Ukazavši da Savezna Republika Nemačka pruža podršku Srbiji, Ditman je ocenio da se naša zemlja izuzetno odgovorno ponela u rešavanju problema migrantske krize.
Ditman je istakao da postoji bliska saradnja i partnerstvo između srpske i nemačke policije i izrazio zadovoljstvo što će kriminalističkoj policiji uskoro, kroz donaciju, biti pružena pomoć i podrška u opremi.