Policija u Kraljevu i Nišu pronašla 74 kilograma droge

Policija u Kraljevu i Nišu pronašla 74 kilograma droge

30/11/2016 Off By

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova su, u dve odvojene akcije, u Kraljevu i Nišu, zaplenili oko 74 kilograma marihuane i uhapsili dve osobe.

Policijski službenici su na državnom putu Raška – Kraljevo, u mestu Progorelica kod Kraljeva, prilikom kontrole kombi vozila kojim je upravljao S.D. (1992) iz Trstenika, u posebno napravljenom bunkeru pronašli 51 paket sa biljnom materijom za koju se sumnja da je marihuana.

Zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga S.D. je uhapšen i u zakonskom roku, biće priveden u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

U drugoj akciji, prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog G. R. (1973) u Nišu, policija je pronašla tri kese marihuane, ukupne težine 544,7 grama, 20 patrona kalibra 12 mm marke „remington“ i 17 pištoljskih metaka kalibra 7,62 mm. U saradnji sa policijom iz Bosilegrada, tokom pretresa druge kuće osumnjičenog pronađeno je 35 osušenih biljaka marihuane težine 16,5 kilograma.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, policija je uhapsila osumnjičenog G.R.i uz krivičnu prijavu, biće priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.