Otvoren 11 sajam za – gurmane!

Otvoren 11 sajam za – gurmane!

23/11/2016 Off By

 

Ukusnu i organsku hranu – dve hiljade različitih proizvoda izložilo je 400 proizvođača  preko svojih regionalnih i privrednih komora – Srbije, Beograda, Leskovca, Užica, Požarevca, Valjeva, Kraljeva, Pančeva, Zaječara , Novog Sada i Sremske komore. Tu su i zadružni savezi Srbije, Vojvodine i Beograda, državna institucija Kancelarija za KiM, turističke organizacije Berlr Palankr, Babušnice, Bogatića i Dimitrovgrada


Ranka Čičak

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OTVARAJUĆI danas 11. najveći regionalni Sajam tradicionalnih proizvoda, sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije Željko Radošević obradovao je prisutne informacijom da naša zemlja već ima 38 proizvoda zaštićenih oznakom geografskog porekla. Priprema se još niz srpskih jela koji će biti brendirani u svetu. Zato je i posetilaca ovog Sajma svake godine sve više. Distributeri, dobavljači hotela i trgovačkih lanaca i vlasnici restorana, šefovi kuhinja i gastronomi došli su ovamo iz cele Evrope da vide šta mogu uvrstiti u svoju poslovnu ponudu.

Ukusnu i organsku hranu – dve hiljade različitih proizvoda izložilo je 400 proizvođača  preko svojih regionalnih i privrednih komora – Srbije, Beograda, Leskovca, Užica, Požarevca, Valjeva, Kraljeva, Pančeva, Zaječara , Novog Sada i Sremske komore. Tu su i zadružni savezi Srbije, Vojvodine i Beograda, državna institucija Kancelarija za KiM, turističke organizacije Berlr Palankr, Babušnice, Bogatića i Dimitrovgrada.

Na Sajmu se pretstavio i Savez tradicionalnih prozvođača „Orginal Srbija“. U organizaciji Grčko srpske privredne komore stigli su privrednici iz Grčke, koji izlažu pored kolega iz Indije.

Već danas prvog od  tri naredna dana hala 3. Beogradskog sajma bila jer puna, jer se sve izloženo i prodaje po pristupačnim cenama.