Skupština Srbije:  posvađala se desnica

Skupština Srbije: posvađala se desnica

23/11/2016 Off By

Nemanja Šarović zamerio je Obradoviću što je Ivana Pernara doveo u Skupštinu i sa njim se slikao:-Vi pričate da ste srpski nacionalista a dobveli ste onog ustašu Pernara. Obradović je odgovorio da nikada Dveri nisu napadali radikale i da nije fer što oni to rade: -Ja se ponosim što su moji bojkotovali drugi krug predsedničkih izbora i što su protestvovali radi izbora Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, jer je to jedna od njenih najvećih sramota u istoriji Srbije


Ranka Čičak

POSLANICI Skupštine Srbije su i danas, raspravljajući o amandmanima na Zakon o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbiianju organizovanog kriminala, teroizmna i korupcije, nastavili sa zasmejavanjem  svojih glasača međusobnim svađama i uvredama.

Boško Obradović iz Dveri potsmeva se SNS – u: „Za pet godina vlasti nisu smislili ništa originalno, već u svemu koriste politiku Demokratske stranke i njene kadrove. Treba uvek da imaju u vidu da bez pomoći Borisa Tadića i Demokrtske stranke nikada ne bi bila formirana SNS. Dakle, vi koji sada vladate,  kada pomenete ime Borisa Tadića treba da ustanete, da se poklonite i kažete hvala gospodine Tadiću što ste stvorili SNS, bez vas mi nikada ne bismo uspeli na političkoj sceni. Istina preuzeli ste i Dinkićeve kadrove i vi ste danas poslednji evrofanatici u Evropi. I vi i DS znate da bez Brisela nemate šanse na srpskoj političkoj sceni.

Obradovića su napali Radikali i pitali ga zašto je sa Tomislavom Nikolićem izmislio farsu o obmanjivanju građana i krađi na izborima.

Nemanja Šarović zamerio je Obradoviću što je Ivana Pernara doveo u Skupštinu i sa njim se slikao:

-Vi pričate da ste srpski nacionalista a dobveli ste onog ustašu Pernara.

Obradović je odgovorio da nikada Dveri nisu napadali radikale i da nije fer što oni to rade:

-Ja se ponosim što su moji bojkotovali drugi krug predsedničkih izbora i što su protestvovali radi izbora Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, jer je to jedna od njenih najvećih sramota u istoriji Srbije.

Aleksandar Martinović pridružio se napadu zbog Pernara:

Ivan Pernar je, gospodine Obradoviću dobio ime po svom dedi na koga je pucao Puniša Račić. Znate li šta su poslanici Hrvatske seljačke stranke govorili Račiću? Taj Ivan Pernar deda ovog vašeg prijatelja rekao je Puniši Račiću „Ajde bre više Puniša, prestanite vi Srbi da pričate o krvi koju ste prolili na Solunskom frontu. Koliko košta ta vaša krv, da je mi platimo u zlatu, pa da vi više o tome ne pričate. Onda je Puniša izvadio pištolj i pucao. Pored mrtvog Stjepana Radića ležao je ranjen deda ovo vašeg velikog prtijatelja Ivana Pernara.

Boško Obradović pomenuo je dvostruke aršine kada su u pitanju ustaše:

– Kada se Aleksandar Vučić sastane sa osvediočenim ustašama Milanovićem i Kolindom, onda je to mir i diplomatija. Kada se mi sastanimo da hrvatskim antiglobalistima koji su protiv NATO-a i EU, onda je to ustašluk. E, to je licemerje SNS koja je 2012 – te dovela Rudolfa Đulijanija sa porukom Srbima da su im trebale bombe. Vi ste lični prijatelji sa ratnim zločincem Tonijom Blerom i nekema držite predavanja. Uostalom u svoje vreme Šešelj je u jednoj svojoj knjizi nazvao Alaksandra Vučića Sanaderovom mačkicom. To je slika vaših odnosa sa ustašama.

Opozcija je onako kako je obećala napuštala salu čim je reč uzimao Marijan Rističević.  On se nije zbunjivao i posle svakog amandmana opozicije tražio da se on ne prihvati:

„Ovi što su izašli hoće da me učutkaju. E, te sreće biti neće. Hoće da me izbace iz parlamenta. Nije mene (Majkl) Skot (američki ambasador) ubacio u parlament. Ja tražim da se te udarne grupe pozabave nepostojećim fakultetima. To ovi što beže znaju.