Istraživanja: Pivo poboljšava rad srca

Istraživanja: Pivo poboljšava rad srca

15/11/2016 Off By

 

Studija je sprovedena na 80.000 odraslih osoba tokom šest godina, koji su redovno pili umerene doze alkoholnih pića, i pokazalo se da su oni imali veću kontrolu nad svojim holesterolom u poređenju sa onima koji nisu pili uopšte, piše Dejli Mejl


STUDIJA Univerziteta u Pennsilvaniji pokazala je da pinta piva dnevno može drastično da smanji rizik od infarkta, kao i da doprinosi boljem zdravlju srca.

Pinta je britanska mera, koja iznosi nešto više od pola litra (568 mililitara).

Studija je sprovedena na 80.000 odraslih osoba tokom šest godina, koji su redovno pili umerene doze alkoholnih pića, i pokazalo se da su oni imali veću kontrolu nad svojim holesterolom u poređenju sa onima koji nisu pili uopšte, piše Dejli Mejl.

A kao najefektivnije za zdravlje srca, pokazalo se pivo.

Istraživači su se fokusirali na uticaj alkohola na nivo “dobrog“ holesterola.

Oni upozoravaju da se ovde radi o umerenom i kontrolisanom pijenju alkohola.

“Dobar“ holesterol štiti srce od lošeg holesterola, koji otežava protok krvi. Istraživači su primetili da se nivo “dobrog“ holesterola smanjio kod svih pacijenata, ali je taj proces bio znatno sporiji kod muškaraca i žena koji su povremeno pili alkohol.

U ovoj američkoj studiji učestvovali su samo kineski ispitanici, a autorka studije, Šu Huang je izjavila da se nada će biti sprovedena dalja ispitivanja i kod drugih populacija, i sa drugim vrstama alkohola.(Agencije)