SRS: radikali spremni da spreče Majkla Davenporta

SRS: radikali spremni da spreče Majkla Davenporta

10/11/2016 Off By

 

BEOGRAD.- Predsednica Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta istakla je na današnjoj konferenciji za medije da je, nakon pobede Donalda Trampa na izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, došlo krajnje vreme da evrofanatici prestanu da guraju Srbiju u Evropsku uniju i NATO,te da bi za Srbiju najpoželjnije bilo da se okrene Ruskoj Federaciji.

Radeta je navela da su u Narodnoj skupštini Republike Srbije brutalno prekršeni Ustav i Poslovnik zbog činjenice da je na sednicu Odbora za evropske integracije pozvan Majkl Davenport kako bi raspravljao o izveštaju Evropske komisije koji je poslanicima, članovima odbora, dostavljen samo na engleskom jeziku. Ona je istakla da predsednik Odbora za evropske integracije Marinika Tepić nije imala pravo da pozove Davenporta i dozvoli mu da sedi na mestu predsedavajućeg.

Radeta je takođe navela da su srpski radikali spremni da spreče Majkla Davenporta da se obrati narodnim poslanicima i na taj način unizi ugled Narodne skupštine. Ona je podsetila da je Davenport državljanin Velike Britanije, čiji su građani imali pameti i sluha i na Bregzitu izvukli svoju državu iz Evropske unije. Samim tim ovaj zvaničnik nema pravo da dolazi u Srbiju kako bi vršio pritisak da se naša država priključi propadajućoj Evropskoj uniji.

U nastavku obraćanja, Radeta je još jednom čestitala novoizabranom predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu i podsetila da su srpski radikali mesecima unazad verovali da će Tramp pobediti, a da će njegova pobeda dovesti do promene odnosa snaga na globalnom nivou.