Marinika Tepić:  Neću dozvoliti da ma ko skandalizuje rad Odbora i Narodne skupštine

Marinika Tepić: Neću dozvoliti da ma ko skandalizuje rad Odbora i Narodne skupštine

10/11/2016 Off By

U saopštenju Tepićiva navodi  da je je šef delegacije Evropske unije u Beogradu, ambasador Majkl Davenport, pozvan da predstavi Izveštaj Evropske komisije o napretku Republike Srbije za 2016. godinu ali je sednica  prekinuta i odložena do daljnjeg, nakon višesatne destrukcije narodnih poslanika Srpske radikane stranke


BEOGRAD.- Povodom današnjeg skandala u Skupštini Srbije, kada deo opozicije  nije dozvolio da ambasador EU Majkl Davenport, upozna članove Odbora za evropske integracije sa Izveštajem Evropske komisije o napretku Republike Srbije za 2016. godinu, medijima se obratila predsednica Odbora Marinka Tepić.

U saopštenju Tepićiva navodi  da je je šef delegacije Evropske unije u Beogradu, ambasador Majkl Davenport, pozvan da predstavi Izveštaj Evropske komisije o napretku Republike Srbije za 2016. godinu ali je sednica  prekinuta i odložena do daljnjeg, nakon višesatne destrukcije narodnih poslanika Srpske radikane stranke.
„ Mogu da razumem političke razloge, čak i legitimna sredstva poslanika za opstukciju rada parlamenta i radnih tela, ali ovo je bila ne opstrukcija, nego destrukcija. Jedan od pominjanih razloga – da nije pripremljen prevod Izveštaja na srpskom jeziku – mogao je biti prevaziđen tokom same sednice, imajući u vidu da je ambasador Davenport izrazio spremnost da Izveštaj predstavi na srpskom jeziku. Međutim, namera i takođe dominantno pominjani cilj poslanika SRS da ambasadoru Davenportu, kako su naveli, neće dozvoliti da se uopšte i ikada obrati u Narodnoj skupštini, jeste zapravo pravi razlog destrukcije i, po mom dubokom uverenju, sa istom namerom poslanika SRS i kada budemo nastavili sednicu. Stoga ću od predsednice Narodne skupštine, gospođe Maje Gojković tražiti zaštitu i Odbora, kao i ambasadora Davenporta, kojem su upućivane upozorenja da što pre napusti zgradu  Narodne skupštine. To je skandal koji se ne sme nikada više dopustiti, ko god bio naš gost, a ambasador Davenport je na moj poziv došao u svojstvu gosta da nam predstavi Izveštaj“, navodi Tepić.
Dodatno napominjem da sam u nekoliko navrata apelovala na poslanike SRS da ne zloupotrebljavaju moj načelni i principijelni stav da neću izricati opomene i oduzimati reč poslanicama, jer sam i sama opoziciona poslanica i ne smatram da je izricanje opomena način na koji treba da komuniciramo, a naročito ne na Odboru za evropske intregracije.
Kao predsednica Odbora za evropske integracije neću dozvoliti da ma ko od narodnih poslanika skandalizuje rad Odbora i instituciju Narodne skupštine i vređa njeno dostojanstvo.(Press Skupštine)