DJB: Zahtevamo od Premijera da smeni ministra Vulina

DJB: Zahtevamo od Premijera da smeni ministra Vulina

02/11/2016 Off By
Vulin je gostujući u emisiji “Upitnik” ocenio da slučaj Jajinci nije počeo u Jajincima već u izbornoj noći: “Slučaj Jajinci je počeo izborne noći, kad je došlo do upada u Republičku izbornu komisiju svih partija, pokušaja da se izmene izborni rezultati i njihov odlazak kod američkog amabsadora Kajl Skota”

BEOGRAD.-Najoštrije osuđujemo izjavu ministra Vlade Srbije Aleksandra Vulina kojom je optužio opozicione partije da stoje iza još nejasnog slučaja sa pronalaženjem arsenala oružja u Jajincima, a koje se prvo zvanično tumačio kao pokušaj atentata na premijera, a sada kao pokušaj ubistva njegovog brata. Ministar je opozicione prvake doveo u direktnu vezu sa kriminalom i uz pomoć najgrublje izmišljotine insinuirao njihovu kriminalnu povezanost sa ambasadom SAD u nekakvom protivustavnom delovanju.
Vulin je gostujući u emisiji “Upitnik” ocenio da slučaj Jajinci nije počeo u Jajincima već u izbornoj noći: “Slučaj Jajinci je počeo izborne noći, kad je došlo do upada u Republičku izbornu komisiju svih partija, pokušaja da se izmene izborni rezultati i njihov odlazak kod američkog amabsadora Kajl Skota”. Ovo je skandalozno i opasno spinovanje ministra Vlade jer, ne samo da je brutalna izmišljotina da su opozicionari išli kod američkog ambasadora, već je još opasnija ocena koju vlast stalno ponavlja o nekakvom “upadu” lidera opozicije u RIK. Republička izborna komisija je dužna da sarađuje sa političkim partijama i nije privatno vlasništvo ni premijera ni njegovog ministra Vulina mada ka tome teže.

Neprihvatljivo je da ministar kriminalizuje opoziciju i direktno je optužuje za pokušaj atentata i to u saradnji sa ambasadom jedne velike zemlje. Šta time želi da nam poruči? Satanizacija opozicionih stranaka i stalni pokušaji kriminalizacije posebno najjačeg opozicionog pokreta Dosta je bilo i njegovog predsednika Saše Radulovića postao je manir i stalni metod političke borbe premijera i tima ljudi kojim se okružio. Takav metod je nedopustiv u bilo kojoj zemlji koja se zove demokratskom.