Čiju spoljnu politiku vodi  ministar Ivica Dačić?

Čiju spoljnu politiku vodi ministar Ivica Dačić?

02/11/2016 Off By
Jedno potpisao drugo govori: Ivica Dačić

Jedno potpisao drugo govori: Ivica Dačić

Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji

 

NOVI SAD.-Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? , navodi u pisanoj izjavi potpredsednik  LSV Aleksandar Jovanović.

Ko to zna?

Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?

Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države?

Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?

Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?(Press LSV)