Forum hotelijera: Srbija sve atraktivnija turistička destinacija sa kvalitetnim hotelima

Forum hotelijera: Srbija sve atraktivnija turistička destinacija sa kvalitetnim hotelima

01/11/2016 Off By

 

Tri važne teme ovogodišnjeg Foruma hotelijera su unapređenje kvaliteta turističke destinacije i njegov uticaj na kvalitet hotelske ponude, neophodnost upravljanja prihodima u modernom hotelijerstvu i edukacija kadrova po meri savremene hotelske industrije, naglasila je Ljiljana Rebronja, idejni tvorac Foruma

BEOGRAD.-Srbiju je za devet meseci ove godine posetilo dva miliona turista, a ostvareno je šest miliona noćenja, što je za 13 procenata više nego prošle godine u istom periodu, izjavila je Dragana Šabić, sekretar Udruženja za turizam PKS, na otvaranju 13. Foruma hotelijera Srbije.

Zahvaljujući ulaganjima velikih svetskih hotelskih lanaca, kao što su Falkensteiner, Radisson blu i drugi, obogaćena je ponuda vrhunskih hotela u Srbiji i Beogradu, koji zadovoljavaju najsavremenije kriterijume i standarde. Očekujemo nastavak investicija u ovaj važan važan deo tirističke privrede, sa tradicijom dugom 170 godina, istakla je Šabić.


komoraq


“PKS, kao krovna asocijacija srpske privrede, podržava ovako važnu manifestaciju koja se već osmu godinu održava, u organizaciji časopisa ‘Turistički svet’, upravo u Komori. Ovaj skup je prerastao je u tradiciju, dokaz je posvećenosti profesionalizmu i vrhunskim standardima i dobra prilika da se razmene mišljenja, iskustvo, ideje i steknu novi poslovni kontakti. Grupacija Hoteli Srbije u okviru Udruženja za turizam, kroz aktivnu saradnju sa članicama, radi na unapređenju poslovanja u hotelskoj privredi i otklanjanju svih barijera i izazova”, istakla je Šabić.

Tri važne teme ovogodišnjeg Foruma hotelijera su unapređenje kvaliteta turističke destinacije i njegov uticaj na kvalitet hotelske ponude, neophodnost upravljanja prihodima u modernom hotelijerstvu i edukacija kadrova po meri savremene hotelske industrije, naglasila je Ljiljana Rebronja, idejni tvorac Foruma.

Forum je u PKS okupio, osim hotelijera, profesore visoko školskih ustanova, studente hotelijerskih fakulteta, kao i predstavnike pratećih industrija. Ugledni predavači i panelisti, gosti iz regiona, ali i Velike Britanije i Španije, razmatrali su važne teme za razvoj i budućnost hotelske industrije, čiji je fokus kvalitet kao neprikosnoveni temelj uspešnosti u ugostiteljstvu i turizmu.(Press PKS)