DJB: Vladimir Đukanović zloupotrebljava ime našeg pokreta

DJB: Vladimir Đukanović zloupotrebljava ime našeg pokreta

28/10/2016 Off By
Uz ogradu da ozbiljnost ni jedne pretnje ne želimo da umanjimo, Đukanovićevo preteće pismo izgleda kao najobičnija farsa i liči na njegovo noćno “krečenje” Lutrije Srbije

BEOGRAD.-Vladimir Đukanović, poslanik SNS i voditelj televizijske emisije koju svakog dana zloupotrebljava za primitivan politički obračun i blati novinarsku profesiju predstavljajući se kao novinar, požalio se da je dobio anonimno preteće pismo. Uz ogradu da ozbiljnost ni jedne pretnje ne želimo da umanjimo, Đukanovićevo preteće pismo izgleda kao najobičnija farsa i liči na njegovo noćno “krečenje” Lutrije Srbije.

Budući da je pismo potpisano sa “diverzantski odred Ne davimo Beograd u saradnji sa DJB” najoštrije osuđujemo zloupotrebu imena našeg pokreta. Jezik i fraze koje su upotrebljene u ovoj farsi odražavaju stil ljudi bliskih Đukanoviću.

Posebno je opasno što Đukanović objavljivanjem ovakvog farsičnog pisma, sastavljenog od iseckanih slova iz premijerovih tabloida, izvrgava ruglu opasnost kojoj su izloženi novinari suočeni sa pretnjama smrću, batinama, verbalnom agresijom koju prema njima pokazuje upravo premijer i mediji među koje spada i Đukanovićeva emisija. Opasan je cinizam Đukanovićeva kad kaže da je zatražio zaštitu od NUNS-a, novinarskog udruženja koje je stalno na meti premijera i samog Đukanovića.

U poslednje dve godine drastično je uvećan broj napada na novinare, a napadači nisu otkriveni čak ni u slučajevima kad su novinari krvnički pretučeni zbog svog kritičkog mišljenja ili nacionalne pripadnosti. Zabeleženo je 128 napada, a nije bilo adekvatne reakcije države. Na pojedine novinare je zakačena meta zahvaljujući optužbama da su plaćenici stranih ambasada, NATO-a ili stranih fondacija i da rade u njihovom interesu. Đukanović je jedan od kreatora te atmosfere.

Pokret Dosta je bilo podseća policiju i tužilaštvo na njihovu obavezu da rasvetle sve slučajeve napada i pretnji novinarima, jer u suprotnom ojačavaju državu straha i nasilja koju gradi premijer.(Press DJB)