Saopštenje Kancelarije za KiM povodom kosovske “Rezolucije o zaštiti vrednosti OVK”

Saopštenje Kancelarije za KiM povodom kosovske “Rezolucije o zaštiti vrednosti OVK”

28/10/2016 Off By

 

Ako se vrednošću može nazvati otimanje, zlostavljanje i ubijanje civila i postavljanje zaseda novinarima i sanitetskim vozilima, onda teroristička OVK zaista zaslužuje da joj parlament privremenih institucija samouprave u Prištini posveti rezoluciju

BEOGRAD. – Institucije i narodi, usvajanjem deklaracija i rezolucija, u svet upućuju poruku o temeljima na kojima njihov kolektiv počiva, pa tako i dokument ciničnog naslova „Rezolucija o zaštiti vrednosti OVK“, koji je danas usvojen u parlamentu Prištini, jeste potvrda da je za pojedine albanske političare na Kosovu i Metohiji zločin pozitivna društvena vrednost.

Ako se vrednošću može nazvati otimanje, zlostavljanje i ubijanje civila i postavljanje zaseda novinarima i sanitetskim vozilima, onda teroristička OVK zaista zaslužuje da joj parlament privremenih institucija samouprave u Prištini posveti rezoluciju.

Nije mi, međutim, poznato da je ijedna skupština na svetu, osim možda tokom Drugog svetskog rata, usvajala rezolucije kojima se slave zločinci, ali parlament u Prištini je eto još jednom uspeo da bude jedinstven.

Svaka savremena politička zajednica gradi se na pozitivnim vrednostima i humanizmu, a današnje slavljenje zločinaca i terorista u Prištini samo je dokaz civilizacijske nezrelosti onih koji se predstavljaju kao lideri albanskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Mogu se, naravno, pisati i rezolucije o vrednostima terorizma i nasilja, ali bi one morale da budu deklaracije osude njihove anticivilizacijske uloge u istoriji. Tako bi i svaka rezolucija o tzv. OVK morala da sadrži osvrt na „žutu kuću“, gde su se živim ljudima vađeni organi, na otmice, silovanja i pokolje srpskih i drugih nealbanskih civila, jer to su tekovine i vrednosti koje je ta teroristička organizacija baštinila.

Šta civilizovana društva misle o vrednostima tzv. OVK najbolje pokazuje njihova odluka da formiraju specijalni sud, u kojem će sve zasluge i vrednosti terorista dobiti odgovarajući pravni tretman.(Press KKIM)♦