Kompanije iz Srbije na sajmu SIAL u Parizu

Kompanije iz Srbije na sajmu SIAL u Parizu

18/10/2016 Off By

 

Nastup na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte. Tradicionalno učešće srpskih kompanija na sajmu SIAL doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i većem izvozu

PARIZ.- Privredna komora i Razvojna agencija Srbije organizovale su nastup 19 srpskih kompanija iz sektora prehrambene industrije na 51. Međunarodnom sajamu hrane i prehrambenih proizvoda SIAL 2016 u Parizu.

Međunarodni sajam hrane i prehrambenih proizvoda SIAL jedan je od najznačajnijih međunarodnih sajmova iz oblasti prehrambene industrije na tržištu Evropske unije, a održava se od 16. do 20. oktobra. U okviru nacionalnog štanda Srbije svoj proizvodni program izlaže 19 kompanija – Master Frigo, Beograd, Bilje Borča, Beograd, Polimark Food Industry, Beograd, Basket Zdravija Made By Hand, Golubinci, Benlian Foods, Niš, Coolfood, Beograd, Hibrid, Beograd, ITN Group, Beograd, Jugprom, Leskovac, Mundorama, Beograd, Planter, Šabac, Pionir, Subotica, Sicoberry, Kraljevo, Voćar, Svilajnac, Moravac ZZ, Leskovac, Venac, Stara Pazova, Agranela, Valjevo, Laki, Arilje, Yumis Niš.

Nastup na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte. Tradicionalno učešće srpskih kompanija na sajmu SIAL doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i većem izvozu.

Sajam SIAL je bienalnog karaktera, održava se svake druge godine. Na površini od 191.000 m² predstavi se više od 7.000 izlagača iz svih sektora prehrambene industrije iz 105 zemalja. Sajam godišnje poseti bezmalo 155.000 posetilaca iz 194 zemlje, od čega je 62,8 odsto stranih posetilaca.(Press PKS)