Vladika Grigorije: gradimo previše crkvi – a bolnice su nam bez peškira

Vladika Grigorije: gradimo previše crkvi – a bolnice su nam bez peškira

07/10/2016 Off By
Rekao je z TV Hrm i da će uprkos brojnim kritikama nastaviti da često nosi farmerke i oblači se kao civil, i da će i dalje igrati fudbal, obrazlažući to time da se ne plaši razlikovanja

BEOGRAD.- Episkop zahumsko-hercegovački, vladika Grigorije, osvrnuo se na stanje u društvu, ističući da ne treba graditi toliko crkvi, kada postoje drugi, veći problemi.

“Više puta sam rekao da ne treba graditi toliko crkvi, jer imamo bolnice u kojima nema peškira, nema papira, gde je sve zapušteno, teško je gledati sve to, jer i to je na neki način odraz naše crkve”, rekao je vladika Grigorije u intervju za TV Hram.

Dodao je da ni škola nije onakva kakva želimo da bude, a otvoreno je pričao i o mnogim privatnim temama.

Rekao je i da će uprkos brojnim kritikama nastaviti da često nosi farmerke i oblači se kao civil, i da će i dalje igrati fudbal, obrazlažući to time da se ne plaši razlikovanja.

“Prijatno me iznenađuje to što je nekim ljudima svejedno kako sam obučen, ali ima i onih koji me stalno kritikuju. Za taj veseli sport mi stalno prigovaraju, što idem na terene da igram. Nije nesvesno to što nosim farmerke i što sam često u civilu. Ispada da sam ja samim tim što sam sveštenik sveti od onih koji nisu sveštenici, a to je velika obmana i laž”, poručio je vladika Grigorije.