LSV: Ni devet godina nije dovoljno za jasnu osudu neonacista

LSV: Ni devet godina nije dovoljno za jasnu osudu neonacista

07/10/2016 Off By

 

Ovakvim odnosom pravosudnih organa, nagrađeni su oni koji su tog dana kamenicama razbili glavu jednom od učesnika antifašističke kolone i podizali ruku u znak nacističkog pozdrava 

NOVI SAD.- Zastrašujuće je i sramno što ni posle devet godina nema jasne, oštre i nedvosmislene osude i kazne za neonaciste koji su 7.oktobra 2007.  kamenicama napali antifašističku kolonu izjavioje potpredsednik Lige socijaldemoktrata Vojvodine Aleksandar Jovanović.

-Tokom svih ovih godina, osuđena su i kažnjena samo dvojica njih koji su sami priznali krivicu i nagodili se sa tužilaštvom. Prošle godine, Više javno tužilaštvo je odustalo od daljeg krivičnog gonjenja većine neonacista, uz obrazloženje da su bili kažnjeni prekršajno, a dvojici će se uskoro suditi po ublaženoj optužnici.  

Ovakvim odnosom pravosudnih organa, kažnjeni su oni koji se zakona drže i hiljade ljudi koji su u toj antifašističkoj koloni tog dana sprečili da se u Novom Sadu slavi rođendan Hajnriha Himlera.

Ovakvim odnosom pravosudnih organa, nagrađeni su oni koji su tog dana kamenicama razbili glavu jednom od učesnika antifašističke kolone i podizali ruku u znak nacističkog pozdrava.

Na taj način je u zemlji, koja je bezbrojnim žrtvama platila borbu protiv fašizma i koja treba da bude ponosna na svoju antifašističku borbu, faktički legalizovan napad na antifašiste.(press LSV)