Priznaje: MUP najbolji Informator o radu

Priznaje: MUP najbolji Informator o radu

28/09/2016 Off By
 
Priznanje je državnom sekretaru Ministarstva unutrašnji poslova Biljani Popović Ivković uručio Poverenik za zaštitu informacija od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti Rodoljub Šabić

BEOGRAD.- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije dobitnik je ovogodišnjeg priznanja za najbolji Informator o radu, koje u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana prava javnosti da zna, dodeljuje institucija Poverenika za informacije od javnog značaja.

Priznanje je državnom sekretaru Ministarstva unutrašnji poslova Biljani Popović Ivković uručio Poverenik za zaštitu informacija od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti Rodoljub Šabić.

Zahvalivši se u ime Ministarstva, državna sekretarka istakla je da dobijeno priznanje predstavlja potvrdu poštovanja zakona Republike Srbije, pre svega Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Uspeli smo da objavimo sve podatke pre nego što ih je iko i zatražio“, rekla je Popović Ivkovićeva istakavši da građani i mediji imaju pravo da ostvare uvid u rad organa vlasti i da imaju pravo da saznaju sve informacije o trošenju budžetskih sredstava.

Biljana Popović Ivković je naglasila da je upravo, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, od kada je stupio na funkciju, insistirao na transparentnosti i otvorenosti Ministarstva, slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i poštovanju ljudskih prava.

Napomenula je da dobijeno priznanje obavezuje Ministarstvo na još aktivnije zalaganje u otvrenosti i dostupnosti informacija od javnog značaja.

Obrazlažući odluku žirija da ovogodišnji laureat za najbolji informator o radu bude Ministarstvo unutrašnjih poslova, Šabić je istakao da MUP godinama unazad kontinuirano, kvalitativno unapređuje postupanje u oblasti informacija od javnog značaja.

Ovo priznanje dodeljeno je za jedan moderniji, proaktivan način komunikacije. Prepručujem svima da uđu na sajt Ministarstva unutrašnjih poslova, posebno da pogledaju Informator o radu, i videće šta jedno veliko i glomazno Ministarstvo ima da ponudi. Ako može ono, mogu i mnogi drugi to da učine“, rekao je Šabić.

Priznanje za najbolji informator o radu, Ministarstvu unutrašnjih poslova dodelio je žiri, koji su činili Poverenik, predstavnici novinarskih udruženja – UNS-a i NUNS-a, akademske zajednice i Koalicije za slobodan pristup informacijama od javnog značaja.

Obraćanje državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Biljane Popović Ivković i pokrivalice možete preuzeti sa FTP servera Ministarstva unutrašnjih poslova.(Press MUPA)