Turizam Srbije i regiona na sajmu u Japanu

Turizam Srbije i regiona na sajmu u Japanu

24/09/2016 Off By

 

 

Ovaj zajednički nastup je prva u nizu planiranih aktivnosti u cilju promocije regiona Balkan na Japanskom tržištu i privlačenja većeg broja turista iz ovog dela sveta u region

TOKIO.- Zahvaljujući inicijativi, organizaciji i finansiranju Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA), Turistička organizacija Srbije (TOS) je predstavila turističke potencijale naše zemlje u Japanu na Međunarodnom sajmu turizma „JATA tourism Expo Japan“.  

U praksi se pokazalo da se na dalekim tržištima najbolji rezultati ostvaruju ukoliko se regionalno predstavljamo, što je prepoznala i JICA i za ovaj nastup okupila tri zemlje regiona – Srbiju, Crnu Goru i Albaniju.

Ovaj zajednički nastup je prva u nizu planiranih aktivnosti u cilju promocije regiona Balkan na Japanskom tržištu i privlačenja većeg broja turista iz ovog dela sveta u region.

Tokom ovogodišnjeg prvog zajedničkog nastupa na tržištu Japana, direktorka TOS-a Marija Labović imala je priliku da se sastane kako sa velikim brojem državnih zvaničnika iz oblasti turizma Japana, tako i sa značajnim predstavnicima turističke privrede i medijskih kuća ove zemlje. Labovićeva se između ostalog sastala sa izvršnim direktorima Nacionalne turističke organizacije Japana, potpredsednikom turističke agencije Japana, direktorom Japanske agencije za međunarodnu saradnju,  kao i predsednikom Japanskog biznis udruženja za jugoistočnu Evropu.

Na sastancima su razmatrani koraci potrebni za unapređenje saradnje i mera u pravcu privlačenja turista iz Japana u ovaj region.

Održana je i konferencija za medije na kojoj su predstavljeni turistički potencijali Srbije i ostale dve zemlje na kojoj je prisustvovao veliki broj novinara, izlagača kao i ambasador Srbije u Japanu i bivši ambasador Japana u Srbiji Tadaši Nagai, a danas predsednik japansko-srpskog društva i počasni građanin Beograda.  

Osim zajedničkog sajamskog nastupa, upriličena je čast direktorima tri nacionalne turističke organizacije da zajedno sa visokim zvaničnicima svetskog turizma na čelu sa generalnim sekretarom UNWTO Talebom Rifaiem svečano otvore sajam. 

Direktorka TOS-a, izjavila je da je ovo izuzetna čast i prilika za promociju turizma naše zemlje na ovako značajnom tržištu Japana, zahvalila se JICA na odličnoj organizaciji i izrazila želju da se ovako kvalitetna saradnja nastavi i u budućnosti.(Press TOS)