Gardian piše da je Toni Bler savetovao Vučića na račun Emirata

Gardian piše da je Toni Bler savetovao Vučića na račun Emirata

23/09/2016 Off By
 
Podsetimo, Vučić je, pre dve godine, preuzimajući premijersku fotelji rekao da će njega i njegovu vladu, pored ostalih, savetovati i Toni Bler. To je naišlo na oštre kritike i osude srpske javnosti, koja nije zaboravila da je tokom svog mandata Bler bio žestoki zagovornik bombardovanja Srbije 1999. godine

LONDON – Toni Blera, bivšeg britanskog premijera, koji se posle odlaska iz politike posvetio unosnom konsultantskom biznisu, za savetničke usluge koje je pružao Aleksandru Vučiću plaćali su Ujedinjeni Arapski Emirati!

Ovo je otkriće objavio britanski magazin Gardian koji tvrdi da je Blair prodajući konsultantske usluge za nekoliko godina zaradio više stotina miliona funti.

Podsetimo, Vučić je, pre dve godine, preuzimajući premijersku fotelji rekao da će njega i njegovu vladu, pored ostalih, savetovati i Toni Bler. To je naišlo na oštre kritike i osude srpske javnosti, koja nije zaboravila da je tokom svog mandata Bler bio žestoki zagovornik bombardovanja Srbije 1999. godine.

Na pitanje kritičara koliko će budžet koštati angažovanje Blera, Vučić je odgovorio da neće ništa, jer će Blair svoje usluge dati besplatno.

Ostrovski mediji, međutim, otkrivaju da su konsultantske usluge Blera i njegove firme papreno skupe.

Tako je predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev za savetničke usluge Bleru platio 5 miliona funti. Bler je sarađivao i sa vladama Albanije, Egipta, Izraela, Kuvajta. Bio je i savetnik fonda “Mubadala” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je, uz ostale investicije, stajao i oko velikih poslova u Srbiji, što je “Beograd na vodi”.

Taj fond je platio Bleru, pored vlastitih, i troškove savetovanja Aleksandra Vučića, navodi britanski Gardian.