Dodikova poseta Moskvi: Putina (ne) interesuje referendum!

Dodikova poseta Moskvi: Putina (ne) interesuje referendum!

23/09/2016 Off By
lj je saopštio da su Putin i Dodik razgovarali o ”stanju na Balkanu i različitim međunarodnim pitanjima”, ali se ne navodi što su zaključili. O referendumu u Republici Srpskoj nisu osebno razgovarali, navode ruski mediji

MOSKVA – Uoči referenduma u RS, Milorad Dodik posetio je Moskvu. Razgovarao je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i posle toga Dodik je izjavio da su se zaključili da je referendum ”pravo naroda”.

Kremalj je saopštio da su Putin i Dodik razgovarali o ”stanju na Balkanu i različitim međunarodnim pitanjima”, ali se ne navodi što su zaključili. O referendumu u Republici Srpskoj nisu posebno razgovarali, navode ruski mediji.

-Naravno da smo razgovarali o razvoju političke situacije, ja sam predsednika upoznao s razvojem situacije u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj. On je ukazao na potrebu očuvanja mira i poželeo sve dobro svim ljudima na tom prostoru. Rusija je, kako je rekao presednik, zainteresovana za mir i stabilnost na tom prostoru, izjavio je Milorad Dodik.

Ruski predsednik Dodika je primio u kasnim večernjim satima, a ruski mediji tom susretu nisu posvetili gotovo nikakvu pažnju. Referendum u Bosni i Hercegovini je ocenjen kao pretnja stabilnosti i opstanku države, ali i kao moguća proba za neki budući referendum o odcepljenju.(Agencije)