Vučić u Njujorku sastao se sa Đukanovićem, Mogerinijevom i Đagnatom

Vučić u Njujorku sastao se sa Đukanovićem, Mogerinijevom i Đagnatom

22/09/2016 Off By

 

NJUJORK – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa predsednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem, sa kojim je razgovarao o odnosima između Srbije i Crne Gore. Dvojica premijera naglasila su da su ti odnosi stabilni, ali da je potrebno unaprediti ekonomsku saradnju dveju zemalja.

Vučić i Đukanović u potpunosti su se saglasili u stavu da su mir i puna stabilnost Zapadnog Balkana ključni uslov za ekonomsku, socijalnu i svaku drugu vrstu društvenog napretka.

PREDSEDNIK Vlade Srbije Vučić sastao se danas u Njujorku i sa visokom predstavnicom Evropske unije Federikom Mogerini, sa kojom je razgovarao o evropskom putu, ekonomskoj i političkoj situaciji u Srbiji, ali i odnosima u regionu Zapadnog Balkana.

Premijer Vučić je istakao da je situacija u regionu složena i da predstavlja ozbiljan problem za ubrzani ekonomski razvoj. On je pozvao Evropsku uniju da odlučno podrži put evropskih integracija Srbije i zemalja regiona Zapadnog Balkana.

ALEKSANDAR VUČIĆ rzgovarao je i sa predsednikom Vlade Mauricijusa Anerodom Đagnatom, kome je zahvalio za principijelan stav Vlade Mauricijusa o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i na glasu protiv prijem tzv. Kosova u UNESKO.

Premijer Vučić čestitao je Đagnatu na izuzetnim ekonomskim rezultatima koje ta zemlja postiže i naglasio da bi trebalo raditi na uspostavljanju bližih ekonomskih veza između Srbije i Mauricijusa.

Premijer Đagnat je rekao da će dve zemlje nastaviti da se međusobo podržavaju u međunarodnim organizacijama i institucijama.