Ministar prosvete razgovarao sa roditeljima Alekse Jankovića

Ministar prosvete razgovarao sa roditeljima Alekse Jankovića

16/09/2016 Off By

 

Roditelji Alekse Jankovića zamolili su ministra u ime svih roditelja koji ih podržavaju da zaštiti decu žrtve vršnjačkog nasilja. „Vidimo da ste spremni i rešeni da se uhvatite u koštac sa problemom vršnjačkog nasilja. Imate naše puno poverenje i podršku“, rekao Bojan Janković


MINISTAR prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas sa Draganom i Bojanom Janković, roditeljima Alekse Jankovića, koji je izvršio samoubistvo zbog višemesečnog vršnjačkog nasilja, kao i sa Marijom Čeh, predsednicom Saveta roditelja OŠ „Vojvoda Putnik“.

Bezbednost dece je prioritet, saglasili su se sagovornici i istakli da je to zadatak ne samo obrazovno-vaspitnog sistema već celog društva.

Ministar Šarčević je rekao da je u toku rad na konfiguraciji novih roditeljskih tela i načina na koji će oni biti uključeni u rad škola. -Za razliku od sadašnjih Saveta roditelja u kojima se njihov glas ne čuje, novi sistem će podrazumevati veća prava ali i veće obaveze za roditelje“, naglasio je ministar.

Roditelji Alekse Jankovića zamolili su ministra u ime svih roditelja koji ih podržavaju da zaštiti decu žrtve vršnjačkog nasilja. „Vidimo da ste spremni i rešeni da se uhvatite u koštac sa problemom vršnjačkog nasilja. Imate naše puno poverenje i podršku“, rekao je Bojan Janković.

Kada je reč o bezbednosti dece prvi prioritet Ministarstva biće uvođenje kamera u sve škole, ali kamera koje će biti povezane sa policijskim stanicama, istakao je ministar i dodao da će u potragu za sistemskim rešenjem i zakonskim okvirom koji se tiče vršnjačkog nasilja Ministarstvo uključiti sve zainteresovane strane.(Press MP)