Banka za razvoj SE dodeliće 755.000 evra nepovratnih sredstava

Banka za razvoj SE dodeliće 755.000 evra nepovratnih sredstava

15/09/2016 Off By

 

To je nastavak pomoći od 2,5 miliona evra koje je Banka za razvoj Saveta Evrope već implementirala i najava novih grantova Vladi Republike Srbije za njene buduće potrebe, kako migranata, tako i lokalnog stanovništva


PREDSEDNIK Vlade Aleksandar Vučić sastao se danas u Parizu sa direktorom Banke za razvoj Saveta Evrope Rolfom Venzelom.

Tokom susreta premijer Vučić i direktor Venzel potpisali su Ugovor između Republike Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope o dodeli bespovratnih sredstava u vrednosti od 755.000 evra namenjenih izbeglicama i migrantima u Srbiji.

To je nastavak pomoći od 2,5 miliona evra koje je Banka za razvoj Saveta Evrope već implementirala i najava novih grantova Vladi Republike Srbije za njene buduće potrebe, kako migranata, tako i lokalnog stanovništva. Takođe, obnovljeni su razgovori i Srbija će ubrzati implementaciju regionalnog programa za rešavanje stambenih pitanja izbeglih i interno raseljenih lica na teritoriji Republike Srbije.

Predstavnici Banke za razvoj Saveta Evrope su istakli da Srbija predstavlja dobar primer kako se savesno i odgovorno troši novac Banke za razvoj Saveta Evrope.(Press Vlde)