Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” i dalje traži ostavke

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” i dalje traži ostavke

08/09/2016 Off By

 

INICIJATIVA “Ne da(vi)mo Beograd” najavila je novi protest za 29. septembar u 18 časova, kako bi pokazali na ulicama da ima građana koji se ne slažu sa rušenjem objekata u beogradskom naselju Savamala i koji smatraju da su osnovna prava i osnovna pravna država suspendovani tog dana i da se za to mora odgovarati.

Jedan od povoda za naša dalja reagovanja je da posle skoro pet meseci od noćnog rušenja u Savamali i dalje ne znamo počinioce, nemamo nikakvu političku odgovornost ljudi koji su na vlasti i pored nekoliko velikih protesta građana, pritisaka medija i stručne javnosti i dalje je taj slučaj u predistražnom postupku“, rekao je Dobrica Veselinović, ispred Inicijative, na koferenciji za novinare održanoj danas ispred begoradske Gradske uprave.

Videli smo kroz razne tabloide i emisije na nekim televizijama kako se članovi i članice Inicijative optužuju kako su strani plaćenici, da su pod uticajem nekakvih stranih sila, da se pokušava destabilizovati režim, da se planira rušenje Vučića, što je za posledicu imalo i pretnje, praćenja aktivista na ulici od strane nepoznatih počinilaca“, dodao je Veselinović.

Veselinović je istakao da su njihovi zahtevi ostali isti, odnosno da zahtevaju procesuiranje odgovornih i ostavke nadležnih organa, a to su gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović te načelnik Komunalne policije Nikola Ristić. (AA)