Vašington počeo sa demontiranjem albanske hobotnice!

Vašington počeo sa demontiranjem albanske hobotnice!

08/09/2016 Off By

 

Američki akcioni plan: Razvrstavanje prvih pokajnika albanske mafije, priznanje veza VIP političara sa mafijom


POSTAVLJANJE Amerikanca na mesto specijalnog tužioca za Kosovo i uzimanje pod starateljstvo Nacionalnog biroa za istrage i Specijalnog tužilaštva u Albaniji od strane Sjedinjenih Država, snažan su dokaz da je uplitanje Vašingtona na Balkanu koordinisano.

Diplomatski izvor rekao je za Tesheshi.com da je velika operacija hvatanja albanskih narkobosova već počela, ma gde se oni nalazili, kao i zaplena svih sredstava investiranih u Albaniji i na Kosovu, prenosi portal Kossev.info. Pre dva dana, hapšenje sina Nasera Kelmendija – Liridona, alias – balkanskog bosa heroina u Crnoj Gori, samo je početak lanca stavljanja lisica koji će uslijediti u Milanu, Turinu, Amsterdamu, Barseloni, Antverpu, Hamburgu, Pragu, sve do albanskih barona droge. Operacija je spremana da bude “panalbanska” i ona će uključivati trgovce iz Albanije, kao i sa Kosova. A zatim će se, preko ovih bosova i njihovih pomagača, pronaći i veze ka svetu biznisa i politike – na Kosovu i u Albaniji.

Kako saznaje portal, ima se posla sa istinskom operacijom čišćenja čiji su predmeti završeni i sada za cilj imaju samo da se sprovedu u praksi. Upravo zbog ovog, Sjedinjene Države i Evropska unija nisu verovale političkoj klasi u Tirani i u Prištini da ona sama preuzme rešavanje ove situacije. Nije slučajnost što je za glavnog specijalnog tužioca Kosova postavljen američki pravnik, Dejvid Švendiman. Međutim, u Albaniji će istovremeno sve agente Nacionalnog biroa za istrage i specijalnog tužioca obučavati američki FBI. Svi troškovi, kao i direktna finansijska pomoć koju će pravosuđu pružiti Vašington, već su jasan dokaz da je ova akcija već započela. Specijalni tužilac Kosova će istraživati predmete navoda Dika Martija, koji su ‘pet od ništa’, saznajemo da će na svetlo dana izneti predmete trafikinga, krijumčarenja i korupcije koje su počinili neki čelni ljudi OVK, a koji su se kasnije aktivno uključili u politiku. Od specijalnih tužilaštava za Kosovo i Albaniju se očekuje da nastupe na zajedničkoj liniji kada udare na “Prizren” gde se posljednje dve godine koncentrisala masivna trgovina narkoticima, a veći deo ove trgovine kontrolišu važni segmenti politike. Samo za posljednja dva meseca, u nekim evropskim prestonicama uhvaćeni su neki albanski bosovi, koji se sada slamaju i priznaju svoje veze sa visokim političarima u Albaniji. Deo barona se već vratio kao zaštićeni svedoci kroz “pokajanje” u okviru prvog demontiranja hobotnice albanskog kriminala i korupcije.(Agencije)