Otkrivena labarotorija kanabisa u Barajevu

Otkrivena labarotorija kanabisa u Barajevu

05/09/2016 Off By

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu otkrili su laboratoriju za uzgajanje kanabisa i pronašli ukupno oko 62 kilograma ove opojne droge. Uhapšeni su P.B. (31) i V.G.(31), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u okolini Barajeva pronašla osumnjičene P.B. i B.G u laboratoriji, u kojoj su uzgajali kanabis u veštačkim uslovima. Laboratorija je opremljena instalacijom, rashladnim uređajima, kao i uređajima za osvetljenje i osvežavanje vazduha, sistemom za navodnjavanje i savremenim hemijskim sredstvima za održavanje i prehranu biljaka. U ovoj laboratoriji pronađeno je ukupno 1153 stabljike kanabisa, a u posebno opremljenoj prostoriji za sušenje pronađeno je 7 kilograma i 470 grama obranih cvetova kanabisa, kao i digitalna vagica i kantar za precizno merenje.

Osumnjičenima P.B. i B.G. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predati Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.