Ministarka Ana Brnabić razgovarala sa ambasadorima Francuske i Velike Britanije

Ministarka Ana Brnabić razgovarala sa ambasadorima Francuske i Velike Britanije

05/09/2016 Off By

 

U razgovoru sa ambasadorkom Moro, Brnabić je navela Francusku Nacionalnu školu za administraciju, koja je osnovana još 1945. godine, kao jedan od primera koji treba slediti prilikom pokretanja domaće akademije za edukaciju javnih službenika. Ambasadorka Moro je ponudila ekspertsku pomoć Francuske kako pri izradi zakona koji će prethoditi osnivanju Akademije, tako i u kasnijim fazama, kada projekat zaživi


MINISTARKA državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) Ana Brnabić je u odvojenim sastancima danas razgovarala sa ambasadorima Republike Francuske i Velike Britanije u Srbiji, Kristin Moro i Denisom Kifom, o reformi javne uprave i prioritetima MDULS u narednom periodu.

Brnabićeva je istakla da je u fokusu dosledna i puna primena Zakona o opštem upravnom postupku, kao i predan rad na modernizaciji rada javnih službenika i uvođenju E uprave. Najavila je i pokretanje Akademije za edukaciju javnih službenika kako bi se obezbedila podstakao njihov karijerni napredak.

Na kraju i ne najmanje važno, pratićemo i unapređivati implementaciju Zakona o inspekcijskom nadzoru, sa akcentom na što bolju saradnju inspekcijskih službi kroz međuresornu koordinacionu komisiju. Ovaj Zakon daje okvir za osnaživanje fer konkurencije i borbu protiv sive ekonomije, koja je jedan od prioriteta Vlade Srbije“, zaključila je Brnabić.

U razgovoru sa ambasadorkom Moro, Brnabić je navela Francusku Nacionalnu školu za administraciju, koja je osnovana još 1945. godine, kao jedan od primera koji treba slediti prilikom pokretanja domaće akademije za edukaciju javnih službenika. Ambasadorka Moro je ponudila ekspertsku pomoć Francuske kako pri izradi zakona koji će prethoditi osnivanju Akademije, tako i u kasnijim fazama, kada projekat zaživi.

Ambasador Kif je naglasio da će Velika Britanija nastaviti sa konkretnom podrškom reformama u Srbiji kroz projekte u okviru Fonda za dobru upravu Vlade Velike Britanije.