Pravosudni organi u Beogradu otpočeli rad na novim adresama

Pravosudni organi u Beogradu otpočeli rad na novim adresama

05/09/2016 Off By

 

Krivično odeljenje Prvog osnovnog suda i Prvo javno tužilaštvo su zajedno sa ostalim sudovima i tužilaštvima preseljeni iz „Palate pravde“, zbog najavljene rekonstrukcije te zgrade


KRIVIČNO odeljenje Prvog osnovnog suda u Beogradu i Prvo javno tužilaštvo počeli su danas da rade u adaptiranim prostorijama zgrade SIV 2 u Bulevaru Zorana Đinđića 104, a zaposlene je prvog radnog dana u novim uslovima obišla ministarka pravde Nela Kuburović.

Krivično odeljenje Prvog osnovnog suda i Prvo javno tužilaštvo su zajedno sa ostalim sudovima i tužilaštvima preseljeni iz „Palate pravde“, zbog najavljene rekonstrukcije te zgrade.

Ministarka Kuburović je tom prilikom istakla da je zadovoljna što je za manje od dva meseca zgrada SIV 2, koja ima 3.000 metara kvadratnih, renovirana i prilagođena potrebama Prvog osnovnog suda (krivično odeljenje) i Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Kuburovićeva je navela da je iz „Palate pravde“ u zgradu SIV 2 preneto oko 100.000 predmeta i da je taj proces protekao bez i jednog problema. „Ispunili smo obećanje koje smo dali pre dva meseca i građane možemo da obavestimo da nije bilo zastoja u krivičnim postupcima, i da se oni redovno odvijaju“, rekla je Ministarka.

Kuborićeva se zahvalila predsednici Prvog osnovnog suda u Beogradu Nataliji Bobot i javnom tužiocu Prvog osnovnog suda u Beogradu Ljubivoju Đorđeviću, kao i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde i Ministarstvu unutrašnjih poslova na saradnji i velikom zalaganju da zgrada bude završena blagovremeno, a predmeti bez ikakvih problema preseljeni.

Predsednica suda i javni tužilac su istakli da su Prvi osnovni sud (krivično odeljenje) i Prvo javno tužilaštvo u Beogradu počeli danas da rade u punom kapacitetu, odnosno da se suđenja, saslušanja i uopšte rad sa strankama odvijaju neometano. Oni su ukazali da su to dve institucije koje su najveće u Srbiji po broju predmeta, te je i odgovornost za preseljenje predmeta bila najveća.

Danas su na novim lokacijama počeli sa radom i Drugi osnovni sud i Drugo osnovno javno tužilaštvo, koji će sa Apelacionim javnim tužilaštvom i krivičnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu raditi u zgradi tzv. „Velika Katanićeva“ u Katanićevoj 15, dok će Više javno tužilaštvo i Prekršajni apelacioni sud raditi u „Maloj Katanićevoj“, a Treći osnovni sud i Treće osnovno javno tužilaštvo u Bulevaru Mihajla Pupina 116.(Press MP)