Dačić sutra i prekosutra učestvuje na Bledskom strateškom forumu

Dačić sutra i prekosutra učestvuje na Bledskom strateškom forumu

04/09/2016 Off By

 

Potvrđeni su bilateralni susreti sa zamenikom pomoćnika DS u Stejt Departmentu Hojtom Jiem, parlamentarnim sekretarom u Ministarstvu inostranih poslova Kanade Pamelom Goldsmit-Džons, državnim sekretarom za evropska pitanja u MIP-u Francuske Harlemom Dezirom, i ministrom inostranih poslova Makedonije Nikolom Poposkim

PRVI potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić posetiće, 5. i 6. septembra Republiku Sloveniju, kako bi učestvovao na Bledskom strateškom forumu.

Ovogodišnji Bledski strateški forum pod nazivom “Očuvanje budućnosti” (“Safeguarding the future”) održava se po jedanaesti put i okupiće oko 700 učesnika.

Ministar Ivica Dačić učestvuje u radu Foruma, i to u okviru panela posvećenom Zapadnom Balkanu gde će izlagati na temu: “Zapadni Balkan: da li je EU i dalje faktor privlačenja?”.

Na pomenutom panelu svoje učešće su potvrdili i ministri spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, Mađarske Peter Sijarto, Makedonije Nikola Poposki, zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Hojt Ji, specijalni izaslanik za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Češke Štefan File i drugi.

Učešće će biti prilika da se na marginama Foruma realizuju bilateralni susreti ministra Dačića sa predstavnicima zemlje domaćina kao predstavnicima drugih zemalja.

Potvrđeni su bilateralni susreti sa zamenikom pomoćnika DS u Stejt Departmentu Hojtom Jiem, parlamentarnim sekretarom u Ministarstvu inostranih poslova Kanade Pamelom Goldsmit-Džons, državnim sekretarom za evropska pitanja u MIP-u Francuske Harlemom Dezirom, i ministrom inostranih poslova Makedonije Nikolom Poposkim.

Takođe, predviđen je susret i s slovenačkim šefom diplomatije Karlom Erjavcem, s kojim će se razmotriti aktuelna pitanja iz bilateralne agende, kao i planirane aktivnosti za naredni period.