Konkurs Udruženja KreativnaFabrika na temu “Ja sam…”

Konkurs Udruženja KreativnaFabrika na temu “Ja sam…”

01/09/2016 Off By

 

UDRUŽENJE Kreativna fabrika, raspisalo je novi konkurs na temu “Ja sam…” 

Na konkurs je potrebno poslati:

– Do dva rada na temu “Ja sam..”

Za dvodimenzionalna dela, maksimalna dimenzija 70×70 cm, a za trodimenzionalne radove DxŠxV 50x50x70 cm sa postamentom. Obvezno je da skulpture budu izrađene u trajnom materijalu.

Fotografije radova i kratak opis poslati do 15. septembra 2016. na email:
[email protected]

Fotografije radova potrebno je da budu u JPG formatu, u rezoluciji 300 dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:

Autor: Ime, prezime
Godina rođenja:
Kontakt: telefon, email, adresa i grad
Naziv dela: Godina nastanka: Tehnika, medij, dimenzije – kratak opis dela
Konkurs je otvoren za umetnike iz Srbje. Izložba je žirirana.

Imena odabranih autora biće objavljena do 20. septembra, putem e mail-a koji dostavite. Izložba će biti otvorena u Noćnoj galeriji – kafeu Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br.14 u Beogradu. O tačnom terminu otvaranja izložbe izlagači će biti nakndno obavešteni.

Dozvoljene su sve tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, ilustracija, plakat, kolaž, kaligrafija,…skulpture, mozaik, keramika…

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga i plakata za ulazna vrata je 400 RSD. Participaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga. Participacija se plaća na dan predaje radova.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani ( nemojte uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, molimo vas da provučete žicu kroz njih, kako bi se mogli okaciti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slucaju oštete rada, ukoliko rad nije bio kvalitetno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u noćnu galeriju – kafe Petak. Umetnici koji ne žive u Beogradu sami snose troškove slanja radova i troškove vraćanja. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova prilikom transporta, niti ukoliko dođe do oštećenja usled neadekvatnog opremanja radova za izlaganje.

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Udruženje Kreativna Fabrika ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji se rad promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Kreativna fabrika je u okviru projekta DosijeUmetnik organizovala preko 150 samostalnih izložbi kao i više kolektivnih izložbi kao što su “Impuls” i “Ja volim grafiku” gde se beogradskoj publici, kroz svoje radove predstavilo preko 100 umetnika u ovoj godini .

Umetnički savet galerije čine:

Ana Marinović – dipl. grafičar ( samostalni umetnik, član slikarsko – grafičke sekcije ULUPUDS-a)
Edvina Romanovic-Hudeckova – magistar likovnih umetnosti
I
gor Markišić – master na odseku grafika i knjiga
Milena MItrović – dipl. grafički dizajner i MA visual designa
Biljana Ćalić – predsednik udruženja Kreativna fabrika (Press KreativnaFabrika)