NBS organizuje etukativne igre među učenicima

NBS organizuje etukativne igre među učenicima

01/09/2016 Off By

 

IMAJUĆI u vidu značaj i važnost finansijske edukacije dece i omladine, Narodna banka Srbije i u ovoj školskoj godini nastavlja sa aktivnostima na tom polju.

Pored edukativne igre „Monetura“, Narodna banka Srbije osmislila je novu edukativnu igru „Finansije za kasnije“, koja će prvi put biti predstavljena 2. septembra na gostovanju Narodne banke Srbije u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi u Leskovcu.

Finansije za kasnije“ je edukativna igra koja učesnicima, na zabavan način, ukazuje na to kakvi ih prihodi i rashodi očekuju u životu i kako na najbolji način da upravljaju njima. Igra sadrži detaljne predstave životnih situacija u kojima se možemo naći, a koje će od nas zahtevati pravovremene odluke. Prikazani su i mnogi finansijski proizvodi koji nas u savremenom društvu očekuju, a mudro upravljanje njima osnovni je cilj ove igre. Učesnici igre imaju zadatak da uštede što više za pozno doba i penziju.

Posle promocije igre za učenike u Leskovcu, Narodna banka Srbije će, u skladu s realizacijom plana aktivnosti finansijske edukacije, nastaviti s predstavljanjem „Finansija za kasnije“ i drugim edukativnim programima u okviru svog izložbeno-edukativnog centra u Beogradu, kao i širom Srbije.(Press NBS)