Vučić smatra da su Dodikove izjave obismislile današnji sastanak u Beogradu

Vučić smatra da su Dodikove izjave obismislile današnji sastanak u Beogradu

01/09/2016 Off By

 

PREMIJER Vlade Srbije Aleksandar Vučić izrazio je jutros, pred sastanka s političkim liderima Srba iz BiH i RS, žaljenje što su oni odluke doneli unapred, a stavove, suprotno dogovorenom, izneli u javnost i dodao da je sastanak, s obzirom na to, mogao biti i preskočen.

“Ja ne kršim dogovore koje postignemo. Ne idem u javnost šta je moja politika. Ne podnosim laka i popularna rešenja, kojima je narod oduševljen”, poručio je Vučić uoči današnjeg sastanka državnog vrha Srbije s liderima Srba iz Sarajeva i Banjaluke o referendumu o Danu Srpske.

Dodao je da su, mimo dogovora da se ne izlazi u javnost sa stavovima, neki izneli svoje odluke, i izrazio žaljenje što nije imao mogućnost da iznese svoje mišljenje.

Vučić je rekao da je noćas imao teške i ozbiljne razgovore sa svojim najbližim saradnicima koji su trajali do 1 sat poslije ponoći i da je i jutros nastavio sa sastancima. Rekao je i da ne želi da vrši pritisak, i da svako treba da donosi odluke u okviru svojih rešenja.

Krivo mi je što nismo mogli da razgovaramo i da iznesem svoje ideje, rekao je.

Vučić je potsetio da je imao dogovor s predsednikom RS-a Miloradom Dodikom i srpskim članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem da ne izlaze u javnost sa svojim stavovima pre nego što svi zajedno sednu i razgovaraju.

Mešutik, posle intervjua koji je Dodik sinoć dao televiziji N1, Vučić ne vidi smisao održavanja današnjeg sastanka i smatra dogovor prekršenim.

Vučićev stav je da Srbija ne treba da podilazi međunarodnoj zajednici i da je smatra delimično odgovornom za sve što se u regionu dešava, i da neće vršiti pritiske na Republiku Srpsku.(Agencije)