Ministarka pravde Kuburović obišla radove na adaptaciji zgrade SIV 2

Ministarka pravde Kuburović obišla radove na adaptaciji zgrade SIV 2

17/08/2016 Off By


MINISTARKA pravde Nela Kuburović obišla je danas sa predsednicom Prvog osnovnog suda u Beogradu Natalijom Bobot i javnim tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Ljubivojem Đorđevićem završne radove na adaptaciji zgrade SIV 2 u Bulevaru Zorana Đinđića 104, gde će uskoro, s obzirom na planirani početak radova na renoviranju „Palate pravde“, biti preseljeni Prvi osnovni sud (krivično odeljenje) i Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Radovi na adaptaciji zgrade SIV 2 su u završnoj fazi, budući da su prostorije okrečene, liftovi obnovljeni i da je u toku postavljanje podova i opremanje prostorija tehnikom i nameštajem.
Zgrada će biti prilagođena osobama sa invaliditetom, a rekonstrukcija podrazumeva i adaptaciju prostorija za potrebe pritvora.
Prvi osnovni sud će u adaptiranoj zgradi, koja je površine 3.600 metara kvadratnih, imati na raspolaganju 64 prostorije, a Prvo osnovno javno tužilaštvo 89, što predstavlja povećanje prostora za rad ovih institucija.
Ministarka pravde je nakon obilaska radova na adaptaciji zgrade SIV 2 obišla i zgradu u kojoj se nalazi građansko odeljenje Trećeg osnovnog suda u Beogradu u Bulevaru Mihaila Pupina br. 16, a u koju će biti preseljeno i krivično odeljenje tog suda, zajedno sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu.
Na internet prezentaciji Ministarstva pravde istaknute su nove adrese i početak rada pravosudnih organa, koji su bili smešteni u „Palati pravde“