„Jugoinport SDPR“ poklonio opremu antiterorističkoj jedinici MUP-a

„Jugoinport SDPR“ poklonio opremu antiterorističkoj jedinici MUP-a

14/08/2016 Off By

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, koji je danas prisustvovao uručenju donacije preduzeća „Jugoinport SDPR“ Specijalnoj antiteorističkoj jedinici, poručio je da će MUP nastaviti da ulaže u policiju, kako bi ona bila moderno, efikasno i kvalitetno opremljena i spremna da obavi svaki zadatak koji se pred nju postavi.

Stefanović je dodao da će u narednoj godini biti nastavljeni projekti koji će omogućiti da sve jedinice policije imaju više opreme, oružja i tehnike, što će doprineti većoj zaštiti života policajca i povećanju njihove sposobnosti da izvrše svaki zadatak.

mup1


Specijalna antiteroristička jedinica je u prethodnom periodu pokazala izuzetnu osposobljenost i obučenost. Učestvovala je u različiti aktivnostima, od sprečavanja delovanja različitih organizovanih kriminalnih grupa do upada u narko laboratorije“, rekao je ministar policije.

Stefanović je naglasio da su pripadnici SAJ-a pokazali da su spremni da odgovore na sve izazove i da ne postoji situacija koju ne mogu da reše.

Naš zadatak je da omogućimo da njihova osoposobljenost i opremljenost budu na nivou koji će osigurati maksimalnu zaštićenost njihovih života. Republika Srbije može da računa na njih, kao na ozbiljnu, udarnu silu u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala“, istakao je Stefanović.

Zahvalivši preduzeću „Jugoimport SDPR“, ministar je ukazao da današnja donacija, predstavlja nastavak procesa modernizacije u opremanju SAJ-a i dobre saradnje policije i te kompanije.

Zamenik direktora „Jugoimport SDPR-a“  istakao je da će ta kompanija i ubuduće nastaviti da pruža veliki doprinos u opremanju policijskih i vojnih snaga.

Prostran je zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova i ministru Stefanoviću na povratnim informacijama o ponašanju oprema i sredstava, koje proizvodi „Jugoimport SDPR“, na terenu i u realnim uslovima, što kako je objasnio, omogućava da ta kompanija proizvodi bolju i kvalitetniju opremu.

Preduzeće „Jugoimprot SDPR“ doniralo je SAJ-u 70 balističkih prsluka i 140 zaštitnih ploča. Pripadnici SAJ-a, u okviru uručenja donacije, izveli su pokaznu vežbu simulacije prilaza i dinamičkog upada u zabarikadirani objekat, koristeći donirane pancirne prsluke.